Senaste nytt m3
Gå till innehåll

antor

Medlem
 • Innehållsräknare

  29
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om antor

 • Placering
  Medlem

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. antor

  Ny skiss "132bpm"

  Helt spontana åsikter: Din clap är längre än vanligt och har hyfsat låg pitch, låter lite udda för mig. Lead-biten som kommer in vid 58s behöver tweakas med pitchen (iaf i början) och/eller så behöver den mer utrymme, ska den va där ska den va där ordentligt tycker jag och inte smälta in så mycket som nu. Annars så händer det hyfsat mycket på 2 minuter, inget fel med att kopiera ibland heller. I slutet förväntar jag mig egentligen att stycket från 25s börjar om, typ.
 2. Tycker introt, alltså fram till 1:00, låter ganska standard. Alltså inte dåligt men inte spännande.
 3. Det blev gjort en låt då, och just denna blev jag rätt nöjd med. Men vill gärna höra fler åsikter . Kommer inte gå tillbaks och ändra dock utan feedback tar jag med till nästa projekt.
 4. antor

  Ändra velocity på mididata innan den spelas in?

  Vill du bara ha en variation på velocityn så finns det säkert nåt sätt att slumpa den med någon plugin. Med gränser som du sätter själv. Det är väl inte riktigt samma sak men googla i så fall "randomize midi velocity" och se om du kan hitta nån plugin för det.
 5. Ljudmässigt låter allt bra tycker jag. Men introt är lite väl långt enligt mig då huvudslingan börjar vid 1:45. Sen kommer hyfsat snart ett drop och buildup igen som tar tid. Ge huvudbeatet mer tid i låten. Ibland är det bra att bara kapa saker
 6. Du kan se det som att skriva ett nytt stycke (refräng till exempel) är typ samma sak som att börja på en ny låt ändå. Så gör det, sen försök sammanfoga styckena tills det fungerar. Det kommer du lära dig mycket på.
 7. Går det att ha bindestreck? Sen kan man ersätta i med 1 och sådär.
 8. antor

  Feedback sökes!!!

  Instämmer. Basmelodin är najs men du kan höja volymen på de andra instrumenten/ljuden tycker jag, förutom kicken kanske.
 9. De allra flesta lyssnar i slutändan med system med 44100 hz sampling. I praktiken betyder det att man kan spela upp t.ex en triangelvåg, som ju består av två punkter, i 22050 Hz. Men högre frekvenser än så blir meningslösa för man behöver minst två punkter i en våg för att få något ljud. Detta finns förklarat bättre på youtube men det viktigaste är iaf att det är en mycket liten publik (som har de system som krävs) som möjligen märker skillnad på de ändringar du gör i spannet 22 - 35 kHz. Min helt ogrundade personliga åsikt är att man mixar i det man själv allmänt lyssnar mest i, för det är man bekant och bekväm med, så länge det är bra lurar eller högtalare. Sen kontrollyssnar i allt annat man har till hands.
 10. Tackar! Ja det finns ju ett break eller dropp eller vad man ska kalla det och det kunde jag definitivt ha kunnat fläska på lite. Och kanske lite annat med. Trummorna är jag inte riktigt nöjd med heller. Jag lider väl av lathet helt enkelt, ofta vill man bara bli färdig liksom. Har märkt att det är då man ska lägga en vecka till på det, när man tror att man är klar.
 11. Jag har bassynthar till vänster och höger här, men kan förstå om det inte upplevs som "bas" för det brukar vara i mitten och inte en lika framträdande grej i låten.
 12. antor

  Feedback på låt.

  "Hur mycket brukar du skära bort för att rensa bort störande frekvenser? Jag tar förmodligen bort för mycket (ca 5 db "notch" på allt som är boomigt, boxy, honky och nasalt), för att få klart ljud, och kan inte hitta en bra balans i låg och mellanregistret. " Det finns ingen generell regel. Om du inte gör det redan, så använd ett spectrogram plugin (t.ex Voxengo SPAN) för att faktiskt se grafen på det ljud du jobbar med. Eller en EQ plugin (som jag gör) med grafen i bakgrunden. Då ser du vad som händer och får en mycket bättre känsla för vilka ändringar som är stora och små. Notch filter skulle jag säga är ett ganska stort "ingrepp", jag brukar använda ett vanligt "Peaking filter" eller alltså en vanligt punkt i en normal EQ. Loopa stycket med felet och flytta runt punkten tills det låter bra, och såklart ha ett ganska smal frekvensbredd på punkten om det är nåt väldigt specifikt jag vill ha bort.
 13. Hej, har gjort en låt här dårå. Utrustning 2 x Arturia Microbrute (monosynthar), 2 st spår med Serum (wavetable synth plugin) och trum samples från Spark 2. Själv har jag märkt att bastrumman låter svag i halvkassa hörlurar. Några andra åsikter?
 14. antor

  Feedback på låt.

  Det första jag tänker är att många av instrumenten skulle kunna ligga högre i frekvens. Låter lite som att hela låten är lågpassfiltrerad. Du har väl equalize:at spåren individuellt? Och ja om du berättar mer hur du gjort kan du få mer hjälp tror jag Är allt utom din röst data-instrument eller är det riktiga instrument du micat upp och isf hur?
 15. antor

  Ljud försvinner

  Det är såklart osannolikt, men det är väl gratis för dig att testa att bara byta plats på kablarna mellan högtalarna?
×