Senaste nytt m3
Gå till innehåll

BORROW

Medlem
 • Innehållsräknare

  5
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om BORROW

 • Placering
  Nykomling
 1. BORROW

  FL Studio 20 eller Logic pro x - MAC

  Hej igen! Har fått många bra svar här så tänkte komma med en fråga till. Har suttit i FL studio en del nu sista dagarna och tycker överlag att det funkar bra och framförallt är det inga problem att köra programmet på min dator. En fundering som dykt upp däremot är att jag upplever det vara ganska svårt att få en översikt över vad det finns för olika effekter och instrument att välja mellan osv. I garageband som jag tidigare sysslat med så väljer man t.ex. en synth eller ett trumset från biblioteket och sedan finns det "soundet" i det spåret som man lagt den i vilket för mig har varit logiskt. Dessutom har jag då kunnat "spela" detta mjukvaruinstrument med mitt tangentbord på ett relativt bra sett i och med att jag inte har ett midi keyboard än. Men som jag har förstått det i fl studio så måste jag manuellt göra en ny "pattern" varje gång jag ska välja ett nytt instrument och sen också gå in i "channel rack" och dra instrumentet dit samt välja ett nummer på den för att den ska kopplas till mixern? Är det jag som krånglar till det eller fungerar det verkligen så att man måste göra dessa tre moment varje gång man ska ha ett nytt spår?
 2. BORROW

  FL Studio 20 eller Logic pro x - MAC

  Tack för all hjälp! Just nu känns det som att fl studio ligger närmast till hands trots att logic kanske har fördelar prestandamässigt. Ska fortsätta i demot och känna mig för ett tag, och sedan blir det nog ett köp av ”producer edition”. Mycket att lära sig märker jag, men det blir en härligt utmaning!
 3. BORROW

  FL Studio 20 eller Logic pro x - MAC

  Tack för väldigt bra svar! Lutar definitivt åt Fl studio då det känns naturligt och har en bra layout enligt mig. Härligt att inspelning av ljud inte heller ska vara några problem! En fråga återstår dock och det är om någon daw är mer ”lättdriven” än någon annan? Jag har som sagt inte någon optimal dator då jag sitter på en MacBook Air och kommer att göra det närmsta tiden, så jag vill såklart att det ska gå så smärtfritt som möjligt på min dator! Är logic och fl studio likvärdiga i det avseendet med eller är någon att föredra framför den andra på en lite halv klen dator?
 4. BORROW

  FL Studio 20 eller Logic pro x - MAC

  Tack för ett bra svar! Det låter bra, anledningen att man funderar är delvis för att vissa anser att en daw är mer "inriktad" på en viss genre än en annan. Gillar FL Studio väldigt mycket från första anblick mycket på grund av "piano roll" som är så lätt att klicka i. Men i övrigt finns det egentligen två saker som jag är lite frågande till, har hört att vissa tycker att inspelning av sång inte är något vidare i FL Studio, stämmer detta och vad beror detta på isåfall? Bör man undvika fl studio om man även vill ha möjligheten att spela in sång i sina låtar? Undrar även lite kring "vad man får för pengarna" får man mer plugins eller vad de olika instrumenten kallas i t.ex. logic som kostar runt 2000kr än vad man får i fl studio "producer edition" som kostar ungefär lika mycket eller är det likvärdigt i dessa?
 5. Tjena, ny på forumet och har lite frågor! Jag har alltid haft intresset för musik, senaste tiden har jag börjat snöa in allt mer på att vilja producera elektronisk musik i liknande stil som bland annat kygo, avicii, vigiland osv. Men har även ett stort intresse för akustisk musik med mycket sång, så förhoppningarna är att i framtiden kunna kombinera dessa i mina låtar. Men nu till frågan: Jag sitter på en macbook air 11" och detta är den enda dator som jag har tillgång till då jag studerar samt pendlar. Datorn har en 1,3 ghz intel core i5 proccessor och 4 gb ram minne, 128gb ssd men har även en 1000gb extern hdd, alltså ingen superdator direkt. Har tittat runt kring vilken daw jag ska satsa på då jag hittills endast använt garageband . Dem som jag intresserat mig mest för är logic pro x då denna känns väldigt standard hos mac användare men har även tittat en del på FL studio 20 då den släpptes till mac tidigt i somras. Har provat demot på FL Studio och gillar layouten men har fått uppfattningen att ni som är kunniga inte anser denna som särskilt "professionell". Vilken av dessa två tycker ni jag ska satsa på? Är någon av dem mer "lättdriven" för datorn så att det passar min dator då jag inte har någon superdator? Vill helt enkelt ha lite tips på hur ska jag tänka när jag väljer daw och gärna motiveringar till varför den ena rekommenderas framför den andra samt hur kommer jag igång lättast, är någon av dem lättare än den andra? FL Studio har ju även "fria" uppdateringar när nya versioner släpps, hittar ingen info angående hur det funkar på logic? Kan även tillägga att tanken är att använda en midi keyboard för att spela in melodier lite längre fram. Letade i forumet efter jämförelser mellan just dessa på senare tid men hittade inget vettigt, därav trådstarten. Hoppas jag kan få lite bra tips gällande detta, tack på förhand!
×