Senaste nytt m3
Gå till innehåll

-k9-

Medlem
 • Innehållsräknare

  46
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  4

-k9- senast vann den dag 23 mars

-k9- hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

11 Good

Om -k9-

 • Placering
  Medlem

Profilinformation

 • Min utrustning
  PC Intel i9, 32 gig RAM 4000mz, Cubase 10, Steinberg UR824, Focusrite Liquid Saffire 56 (som extra preamps), Presonus ADL600, Yamaha THR10X, Arturia Keylab88, Yamaha HS8, Audio Technica ATH-M70X, Audio Technica ATH-M50X, sE Electronics Gemini 5, Yamaha RGX A2, Taylor 312 med mera...
 • Intressen
  Hundar, musik, cykling, kampsport.

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. -k9-

  Allt-i-allo i racksynth med midi?

  Jag kan också bara komma på just Yamaha Motif Rack XS just nu. Vet att man kunde hitta dem begagnat för ett bra pris, men tycker inte de är värda de 15 000 de kostar nya idag. Hade en som jag gillade för flera år sedan.
 2. -k9-

  Nytt blod till forumet

  Hej och välkommen tillbaks.
 3. Håller med om att det är lite väl diskant rik. Undrar om du blivit lite diskantdöv medans du mixar eller om din lyssning kanske inte är optimal. När jag lyssnar genom mina högtalare i vardagsrummet så låter det bra men i hörlurar och studiohögtalare blir det lite väl vasst. Sitter man för länge med hörlurar så blir man lätt diskantdöv och måste vila öronen för att de ska få tillbaks förmågan att höra diskanten igen. Mixar du i högtalare själv så kan det hända att rummet påverkar ljudet så att du får en lite skev uppfattning om hur det egentligen låter. Sitter du i ett rum som absorberar höga frekvenser (mycket tyger, mattor och mjuka möbler osv) så blir det lätt detta symptom. Även om du sitter i ett rum som lägger på en massa mellanregister eller bas (hårda ytor och många hörn, ofta ett mera fyrkantigt och litet rum t ex) så kan du få detta problem. Då drar man lätt på med diskant för att den ska höras i rummet. Vilket ju leder till att den blir för tydlig i rum där mid och bas inte förstärks av just rummet. Är det så så bör du kanske försöka få till ljudet i rummet. Eller så lär du dig bara hur rummet påverkar så att du kan kompensera för det. Eller rättar till det hela med hjälp av hörlurar i slutputsen. Sen så är ju nästan allt i mixen "fel". Du bryter mot många regler men gör det på ett snyggt sätt. Älskar virvelljudet stenhårt. Avsaknaden av bas och umph gillar jag skarpt. Låter lätt och luftigt på detta sätt. Samt att det bidrar till ett mera unikt sound känner jag. Testa att köra hela spåret med en EQ som rättar till toppen så blir det nog toppen med. Du skulle kunna testa en pligg med rör-EQ om du är modig. Tänker att det skulle kunna stävja de ojämna övertonerna som många ofta upplever som obehagliga med.
 4. -k9-

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Finns ju flera typer av normalize iofs. Jag tänkte att du skulle testa att köra en normalize så att du får en snittnivå som den högsta och den lägsta ljudstyrkan hamnar på. Så att man jämnar ut volymen så att den ligger jämnare utan att bara trycka ner de höga partierna eller trycka upp de låga. Men å andra sidan så har du ju en så rockig röst att det kanske skulle funka med en dynamisk mick och en kraftig kompressor med, för att få till ett mera retro sound med. Jag gillar din röst nu, gjorde det inte först men har lärt mig att uppskatta den nu. Känns som att med en sångcoach skulle du faktiskt kunna få till en riktigt unik och stark identitet i ditt sångsätt. Själv sjunger jag sämre än du gör, så det är inte menat som en diss från mig, utan snarare ett försök till uppmuntran att gå för det. Hellström har ju mycket som talar för honom som artist. Rolig att se på när han har sina framträdanden, lockarna lockar nog som du säger, lite små lustigheter i hans texter, bra låtskrivare osv osv. Menade bara att har även svagheter som många ogillar, men som många har överseende med och vissa är helt blinda för. Det jag menade var att alla behöver inte gilla det man gör, men om det är orginellt nog så finns det många som skulle kunna uppskatta det de hör, bara man lyckas nå ut till dem,
 5. -k9-

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Jo feelings somtimes sway är ju helt rätt. Är orblind och missar ofta så små skillnader när jag väl läst fel en gång. Så det var även onödig input från mig. Tror att jag hade en deesser på när jag läste. Att använda sig av ord som asway får det ju att blir liter mera Shakespeare, fast inte lika lika bra ändå såklart. Så feeling asway skulle betyda att man vacklade lite helt enkelt. Med ett komma i mellan alla tre orden så skulle det kunna uttydas som en mera poetiskt forumulerad fras. "feeling, sometimes, asway" skulle bli "känner (mig), ibland, vacklandes." Men då det var jag som läst fel så faller ju kritiken redan i det faktum att jag utgick från fel premisser. Gillar att hitta på ord och böja ord som Shakespeare ofta gjorde då han ville få ett ord att passa trots att det inte bukar användas på det sättet. Här är ett exempel på hur jag böjer odet wit för att få till en halvknasig men förhoppningsvis intressant textrad: "One got but what wits, wich with one ones been bewited" Haha! Gillar din inställning. Helt ärligt så skulle jag vara glad om jag hade hela 15 följare på min You tube kanal.
 6. -k9-

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Har du testat att använda dig av normalize istället för kompressor? Eller att mixa ett komprimerat sångspår precis så högt under det naturliga spåret att man bara kan höra det om man vet att man ska lyssna efter det? Hittade just "Where No Monsters Go" det var var ett naket arr där du även som artist sitter helt rätt. Känner nu att du vore intressant i ett band med bandmedlemmar som skulle komplettera din unika röst. Du har ju en unik röst och stil, många skulle nog ogilla den, men många ogillar ju även Håkan Hellström, så jag känner att även din stil är en bra USP.
 7. -k9-

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Jag tolkar texten som att någon (kanske du själv) sitter och tänker tillbaks på saker som borde sagts och gjorts men som inte sagts och gjorts. Får en känsla av att den som tänker tillbaks antingen säger detta till den/de som tänkaren borde sagt och gjort saker till/med. Eller att tänkaren bara fortsätter att drömma sina drömmar utan att säga och göra det som borde sägas och göras trotts allt. Jo det var Comfort Lies hittade jag sedan. Hade för mig att det var nightingales du sjöng om i den låten, men det var ju black birds insåg jag sen. Då hittade jag den. Är sjuk och hade inte en tanke på att kolla din länklista. Pinsamt nog. Det är en låt som jag ofta tänker på och sjunger för mig själv. Det är nog en av mina favoriter bland icke kända låtar. Kommer ihåg att jag skrev ett långt inlägg om den way back.
 8. Tack för tipset, pme. Jo de ser smidiga ut. Är väl gaska lätta att placera så de tar bort de tidiga reflektionerna kring den musikern man spelar in. Eller?
 9. Tack för tipset! Den hade ju en MIDI IN/UT vilket jag för fem minuter sedan insåg att jag behöver, för att komplettera mitt UR 824 för att köra lite gammel MIDI hårdvara med. Nu slapp jag söka det själv.
 10. Kolla på Steinbergs UR serie. Inte så mycket finesser men bara och stabila kort med bra och stabila drivers. Finns att hitta i olika paketlösningar hos vissa återförsäljare med. https://www.steinberg.net/en/products/audio_interfaces/ur_series/start.html
 11. Tror att ett nytt ljudkort är det bästa. Tyvärr så är ju FW inte någon standard som stöds idag. Men du har ju ett ljudkort du kan kvar till din gamla dator och behålla de kopplingar du har där. Ett nytt ljudkort till din laptop blir nog mest prisvärt. Det skenar lätt iväg om man ska köpa en massa kablar och annan utrustning för att omvandla ett gränssnitt till ett annat. Medans ett bra USB.ljudkort t ex inte behöver kosta så mycket idag.
 12. -k9-

  "Side By Side" av och med Erik dP

  En fråga om texten "Feeling sometimes sway" låter inte helt riktigt i mina öron. Kan ju vara ett uttryck jag inte känner igen iofs. Men vad är det som swayar? (medveten svengelska från min sida) Är det tiderna så borde det nog särskrivas och pauseras lite mera så att det blir some times sway. Eller kanske feeling the times sway. Eller times asway- Är det du som swayar så kanske sometimes asway vore bättre? Eller feeling sometimes I sway. Men det skulle ju ställa till det med stavelser och melodi om det är det du föredrar framför en mera tydlig text. Och kanske är det bara jag som tycker att det låter lite svajigt med det ordvalet. Annars gillar jag det konstärliga och poetiska i texten. Den är inte jätte lätt att ta till sig. Skulle nog vara bra om du pauserade mer i texten på vissa ställen och inte drog ihop två meningar på det sätt du ofta gör nu. På många ställen där du har ett komma skulle du kunna pausa lite mer om det inte skulle ställa till det med melodin och tempot du känner att du vill hålla. Favoritfrasen är "A dream can be a guide, but I cept dreaming." ett snyggt sätt att säga att man ska jaga sina drömmar och inte bara drömma dem. Typ att säga "carpe diem" utan att säga något så uttjatat. Gillar dig som låtskrivare men har lite svårt att se att du skulle lyckas som artist. Du har helt klart något unik som jag inte kan relatera till någon annan artist. Men det är något som saknas för att du skulle ta det där klivet och riktigt blomma ut, i mina öron. Vore kul om du antingen fick en annan artist att samarbeta med för spela in det du skriver, eller om du fick en producent som kunde hjälpa dig lite på traven. Men är det just såhär du vill att det ska låta så är det ju helt rätt att göra just såhär med. Vet att jag sagt detta en gång redan, när jag tidigare var aktiv, innan jag avslutade mitt konto på detta forum för att sedan komma tillbaks nu igen. ( Kommer du ihåg vad den låten du skrev och som jag gillade så mycket heter? Om du nu ens minns vem jag är haha! )
 13. Ett förslag som jag själv kollade på men valde att inte satsa på är Clear Sonics plexigas lösningar med. Tror att det skulle kunna varit en hyfsad lösning som jag skulle kunna flytta runt till det rum jag villa vara i och spela in för tillfället. Men då de fick så blandad kritik och är så dyra så valde jag att avstå. Dessutom så skulle jag bara genom att sätta upp en vägg få en yta som betydligt större än det största alternativet av dessa plexilösningar. En vägg skulle ju bli billigare till och med. Är kanske ett bra alternativ för andra så jag postar en länk jag med här ändå.
 14. Jo det skulle nog varit det om det inte är just för att spela in ackegura som jag vill ha en bra akustik. Då jag kör på hårdvara som är lite finare (bara pga av två olika arv, inte för att jag är jätte rik på något sätt) så vill jag kunna använda all hårdvara fullt ut. Tänker att det dessutom blir lättare för dem som kommer till mig för att spela in om de kan höra resultatet medans man faktiskt spelar in dem. Även om jag gillar hur du spelar in och mixar idag så vill jag själv ha en mera naken och naturlig inspelning på det jag spelar in själv. Så jag vill ha mera luft mellan mick och den som sjunger med. Men även om den länken inte är något för mig så är det ett bra förslag så tack för den länken.
 15. Har någon tips på bra flyttbara absorbenter som man kan köpa eller bygga själv, så tipsa gärna mig här. Har någon liknade frågor som jag ställt, eller förslag på andra lösningar som jag missat att fråga efter, så får ni gärna låna tråden och fråga eller komma med förslag om ni vill.
×