Senaste nytt m3
Gå till innehåll

Linus

Moderator
 • Innehållsräknare

  12 024
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  31

Linus senast vann den dag 24 oktober 2016

Linus hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

345 Excellent

Om Linus

 • Placering
  ㄥıחʊƨ
 • Födelsedag 1980-12-16

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Kalmar
 • Intressen
  För många intressen... Det går inte att skriva allt.

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://

Senaste Profilbesöken

28 934 profilvisningar
 1. Genom att modifiera länken till Cubase i Steinbergs webshop kan vi nu se att Cubase 10 är på väg och sajten förbereds. Sidan innehåller i övrigt ingen information om vad som är nytt, men vi kan nog vänta oss en snar lansering. https://www.steinberg.net/en/shop/buy_product/product/cubase-pro-10.html
 2. Wow, vad kul! Trean lät bra på sången, men gitarren blev för spettig och passade inte stilmässigt. Tvåan var tvärtom, gitarren lät jämnare men sången blev muddig. Ettan tyckte jag kändes mer allround.
 3. Linus

  Felmeddelande vid start av Cubase

  Du kan ha flera VST-mappar, beroende på 32-bit/64-bit eller VST2/VST3. Uppenbarligen finns VST3-versionen kvar.
 4. Linus

  Spotify VS Tidal - hör du skillnad?

  Får alltid 5/6 på NPR-testet. På Katy Perry-låten misstar jag varje gång MP3 320 kbps för WAV.
 5. Gibson meddelar att de avslutar all utveckling och produktion av Cakewalk-produkter inkl. dess inspelningsprogram Sonar. Gibson köpte upp Cakewalk från Roland 2013 och då var syftet att kombinera Cakewalk och TASCAM, men i dag vill Gibson fokusera mer på teknologi till konsumentprodukter under märket Philips. Cakewalk hade utannonserat att man utvecklade en Mac-version av Sonar och vid sitt 30-årsjubileum förra året hölls en kampanj där man sålde Sonar Platinum med en livstids fria uppdateringar. Det visar sig nu inte bli av. Det är än så länge okänt ifall Cakewalk har någon möjlighet att bryta sig ur Gibsons ägande och leva vidare med annan ägare. http://www.cakewalk.com/Gibson-Announcement
 6. YouTube favoriserar varken 24, 25 eller 29,97. Däremot blir resutatet bäst om filmen förblir i den frame rate man spelat in i. Det kommer funka utmärkt att filma i 29,97 bilder/sekund med Zoom-kameran och lägga på YouTube. Däremot bör filmen förbli i 29,97 (jo, löst avrundat till 30) bilder och undvika att exporteras till 24 eller 25 fps vid ev. redigering.
 7. iOS-versionen som är på rea (ord.pris är 39$) kommer bara med ett grundpaket av gadgets och sedan kan du expandera med fler gadgets som du köper genom appen. Så totalpriset för iOS-versionen med alla gadgets är bra mycket högre än 19$.
 8. Linus

  Rewire Reason till Cubase 8 elements

  Vilken version av Reason? Körs bägge programmen i 64-bitarsläge? Starta Cubase först. Starta därefter Reason som då ska starta i ReWire-läge automatiskt. Det kan du se i Hardware interface längst upp att det står ReWire istället för ditt ljudkort.
 9. Samsung köper upp Harman-koncernen och tar därmed över klassiska ljudmärken, bl.a. AKG, BSS, Crown, dbx, DigiTech, JBL, Harman Kardon, Infinity, Lexicon, Martin, Soundcraft och Studer. Samsung ser främst vinsten inom smarta bilar där Harman är en av jättarna, och blir nu en ännu större konkurrent till Apples CarPlay. Priset landar runt 73 miljarder kronor. http://news.harman.com/releases/samsung-electronics-to-acquire-harman-accelerating-growth-in-automotive-and-connected-technologies
 10. Linus

  USB3-ljudkort men i USB2?

  Det enda USB 3.0-ljudkortet jag känner till är Presonus Studio 192 och behöver bandbredd för att maxa en extrem multikanalsinspelning i 192 kHz. Annars är USB 2.0 fortfarande det som gäller, alternativt Thunderbolt eller Ethernet för större system. För det du ska spela in har Radiogossen rätt, det behövs absolut inte mer än USB 2.0. Bakåtkompabilitet är inga problem i USB så du kan koppla ljudkortet i USB 3.0-port. Däremot, det finns USB 3.0-kontrollers av diverse kvalitet och stabilitet, så om du bygger en stationär dator och kan välja komponenter själv skulle jag se till att moderkortet har USB 3.0-kontroller från Intel och inget annat. Till sist, välj ut en av USB-portarna och koppla alltid ljudkortet till den porten. Ifall du byter port kan Windows identifiera ljudkortet som ny maskinvara, vilja installera drivrutinerna igen och du får välja om drivrutin i ditt musikprogram till "[ljudkortsmodell] #2". Det slipper du bekymra dig över om du använder samma port.
×