Senaste nytt m3
Gå till innehåll

BobGeorge

Medlem
 • Innehållsräknare

  56
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om BobGeorge

 • Placering
  Medlem
 • Födelsedag 1971-03-15

Profilinformation

 • Stad/plats
  Malmö

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://
 • ICQ
  0
 1. BobGeorge

  Bästa Studiolurarna under 1500:-

  Instämmer helt med Beyer-tipset. Fick låna ett par DT250 under en inspelning, och sedan var det bara att gå och köpa. Det är riktigt bra tryck i dem, och precis som med bra monitorer så döljer de inte skavankerna i ljudet. De låter karga på ett bra sätt - man hör allt. Andra lurar som jag provlyssnade (även betydligt dyrare varianter) var i min upplevelse alldeles för softa och inställsamma - mer lämpade för att lyssna på stereon med än att mixa musik i.
 2. BobGeorge

  Ström till FW-kort via PCMCIA

  Osis. Tack för svaret Gunnar.
 3. BobGeorge

  Ström till FW-kort via PCMCIA

  Jag ska köpa ett ljudkort till min bärbara, och vill undvika extra strömförsörjning. Man kan få ström via 6-pins FW-uttag, men inte via 4-pins som sitter på laptopen. Hur är det med PCMCIA-kort med 6-pins FW-uttag, kan man få tillräckligt med ström ur dem? Någon som har erfarenhet av det?
 4. Du är en stjärna Carl! Funkar utmärkt, jag tackar för tipset!
 5. Hej Linus, nej inga ljudprogram igång samtidigt. Kör du EMU-ljudkort?
 6. Installerade om hela systemet för ett tag sedan (inte pga av detta dock) - samma problem före och efter. Men ok, man kan ju alltid testa att reninstallera Quicktime en gång till...
 7. I tidigare versioner av Quicktime gick det alldeles utmärkt att lyssna på ljudfiler och kolla video strömmande, men i version 7 står den bara och hackar upp ljudet till olyssningsbarhet. Verkar som att det är kommunikationen med mitt EMU1820m som inte funkar, på min laptop funkar detta fint. Någon som vet hur man löser detta? EDIT: Problemet löst, se nedan
 8. BobGeorge

  Låtar du minns från 2005

  Har bara varit aktiv i omgångar sommar och höst, men några spontana: Rhythm Royale, Karl Pointing Backwards, Sylvan/Bonamici Welcome to the Farm, Blood Music
 9. BobGeorge

  Studiofestival!

  Mer gratis, hela grundpaketet med eq, comp, delay etc. De jag har testat låter bra. Kjaerhus Audio
 10. BobGeorge

  Narkissus - life is a spoon

  Skön ljudbild, gillar den ödsliga blueskänslan och de mörka körerna i botten.
 11. BobGeorge

  Vad jobbar du med och hur tråkigt är det?

  Formger och redigerar tidningar. Jobbar mest hemifrån, man får mycket gjort - men lite asocialt är det. Håller med om musikskolorna, har själv grunden därifrån. Satsningar på musikskolor behövs, det fångar upp de som inte annars har en naturlig väg in i musiken, men som gärna skulle vilja hålla på.
 12. BobGeorge

  Julstudiofestival 2005

  Ajdå, här är ju ett problem. Det ligger demoversioner här, tex Battery demo. Den är ju inte köpt... Inga demoversioner heller, annars blir syftet förfelat.
 13. BobGeorge

  Jag startar egen label!

  All the best - bra låt, djäkla tryck!
 14. BobGeorge

  Samarbeta över nätet, nu med ljudexempel

  Flummiga soundbites, jag är med på en session ikväll igen.
 15. BobGeorge

  Samarbeta över nätet, nu med ljudexempel

  Ja, använder du Cubase finns Always on top i Cubase..inte i pluggen..i andra Sequencers är det inte säkert att den finns... ( jag vet däremot att Hackeman använde Cubase..) Ehh... var finns det nånstans i Cubase SX 2.x? Säker på att det inte bara finns i din 3.x? Ok! Nu trillade poletten ner, smidigt, bara att högerklicka på det fönster du har uppe. Funkar i SX2.
×