Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

crillemannen

Medlem
 • Innehållsräknare

  1 689
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  17

crillemannen senast vann den dag 9 juli

crillemannen hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

138 Excellent

Om crillemannen

 • Placering
  Veteran
 • Födelsedag 1985-03-17

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Kinna

Kontaktvägar

 • MSN
  crille_go@hotmail.com
 • Hemsida
  http://www.studiohaga.net
 • ICQ
  0

Senaste Profilbesöken

17 580 profilvisningar
 1. crillemannen

  RME M-32 /M-16 AD-DA -någon med erfarenhet?

  Pratar du om ssl alphlink? Inget jag märkt av eller läst. Den är fläktlös och blir inte direkt varm vad jag känt av. Lite bökig routing då man gör det på själva ljudkortet med en hårdvaru reset. Men jag tycker den låter bra till den grad att det knappast går skylla på konverterarna om ens inspelningar låter dåligt ha! Alphalinken med 24 i/o har ju några år på nacken, kanske kommer det något nytt? Alt,. Slutar de producera ljudkort de har ju trots allt nya ägare. Väldigt bra mervärde för vad de går för begagnade, men idag hade jag hellre haft usb3 så man kan vara portabel om man vill.
 2. crillemannen

  RME M-32 /M-16 AD-DA -någon med erfarenhet?

  Jag tror du blir nöjd med vad som. Jag själv har en ssl alphalink som kostar ca 8-10k beg. 24 i/o plus 24 adat. Det var första highend interfacet som hade så många i/o. Galet mkt för pengarna om du köper begagnat. Antelope går nog för ca 12-15k beg. Det är nog som sagt dessa jag hade satsat på idag. Du måste ju dock ha en monitor controller så lägg på 10-25k..
 3. crillemannen

  RME M-32 /M-16 AD-DA -någon med erfarenhet?

  Ja alltså jag har aldrig hört något illa om rme men det känns som om de aldrig kommit upp i finrummet om du förstår. Rme ufx korten är nog kanon men det finns inte så många analoga i/o. Antelope har som sagt 32 i/o på dsub vilket känns väldigt prisvärt. Ska man lägga 50-60k så hade jag nog kollat och lyssnat in burl, deras mothershipgår ju även bygga ug
 4. crillemannen

  RME M-32 /M-16 AD-DA -någon med erfarenhet?

  För de pengarna finns det nog bättre alternativ. Rme har gott rykte men har nog aldrig ansetts som riktigt highend av finsmakare. Finns ju lynx, ssl, burl mm. Hade jag behövt 32 i/o idag hade jag nog köpt antelope. Via usb vilket gör det portabelt vilket är kanon.
 5. crillemannen

  Gratis Multitracks från studiohaga.net

  Gött! Ska försöka fylla på allt eftersom. Jag har minst 15-20 singel projekt i dessa kvalitér. Spelade precis in en egen låt och tänkte släppa den på samma sätt där jag bara använt fin highend utrustning u67, coles mm på trummor å sång. Där vi även hyrde in oss i fin studio för trummorna, I recordia i Varberg.
 6. crillemannen

  Gratis Multitracks från studiohaga.net

  Hallå, Jag tänkte att jag skulle börja dela med mig med multitracks från min studio. Jag har bedrivit studio nu i snart 10 år men har precis sagt upp min lilla studio och troligtvis kommer jag att trappa ner men jag tänkte ändå att det vore trevligt att dela med mig av vad man har lärt sig under alla år. Det ni får tillgång till är omixade råa spår, min referens mix och på de låtar som det finns på och även mixade multitracks så ni kan höra lite mer i detalj vad jag har gjort i min mix. Jag börjar med att posta 3st projekt i olika genres. Det blir rock, metalcore och djent. Allt är inspelat hos mig i min studio. Alla projekt har riktiga trummor. Vill ni använda de låtarna för att bygga upp er portfolio så får ni gärna hänvisa till min hemsida och mitt namn. Om ni har några frågor så är det bara fråga på, annars är det bara att mixa! Kör hårt! http://www.studiohaga.net/mixit/ Mvh Christian
 7. crillemannen

  LUFS,RMS Peak m.m

  När du mixar behöver du inte tänka på Lufs. Dock är det bra att gainestage ordentligt så du har lagom nivåer när du mixar och det inte slår över på rött i DAW. Mellan -10 till -6 på master regeln är bra inför mastering. Hofa har en bra gratis Lufs/Rms mätare som är gratis. Någon annan kan säkert länka lite matnyttigt om Lufs.
 8. crillemannen

  Varför låter gitarren sur i inbyggd mobilhögtalare?

  Jag upplever också att man hör pitch bättre på t.ex mobiltelefon högtalare troligtvis pga att som ovan säger att frekvensomfångt är så litet. Mestadels mellanregister, ingen bas som tar bort fokus.
 9. crillemannen

  SAE Institute Stockholm - erfarenheter?

  Få jobb efteråt är väl närapå lika med noll. Den enda utbildningen som gör skillnad är väl den i Piteå, då blir du behörig att jobba på svt mm. Personligen anser jag erfarenhet är det viktigaste. Varje projekt är unikt och man lär sig mest genom att jobba med musik. Lägg pengarna på utrustning och lokal och kör igång bara. Det känns som dessa utbildningar mest kapitaliserar på folks drömmar om jag ska vara ärlig. Du förstår säkert att jag inte gått någon utbildning så andra som gjort det får givetvis säga sitt!
 10. crillemannen

  Studiobygge utanför Gävle

  Häftigt! Verkar vara lagom stora yto. Det enda är väl att takhöjden skulle varit högre i live-rummet. Det här är lite av en dröm själv att bygga ett mindre hus med studio. Det är nog enda vettiga alternativet idag då man kan sälja vidare det som ett hus/boende ifall man vill avveckla studion i framtiden. Inga pengar i sjön så att säga! Ska bli kul att se hur detta utvecklar sig. Lycka till!
 11. crillemannen

  slate eller waves

  Båda tyvärr ha! Slates distressor plugin är den bästa itb kompressorn som finns ute för tillfället. Låter bra även om man pressar på. Vcc å hans tape plugin är också kanon. Resten kan jag vara utan. Waves, där använder jag deras linjära multiband, ssl buskompressor och en del av cla pluggarna. Bassrider och vocalrider är också trevliga. Hade jag inte haft Softube console 1 hade jag nog testat runt för att hitta "bästa" ssl eqn vilket jag använder mkt!
 12. crillemannen

  Trumstudiobygge i 25kvm Attefallshus

  Hör av dig till Claes Olsson på eora.se. Han är bäst!
 13. crillemannen

  Studio tipsar – Mixbussen, vän eller fiende?

  Jag är rätt trött på flosklern, lämna mixbussen orörd. Jag har eq,kompressor å saturation på mixbussen och duger inte mitt ord så har jag i alla fall sett 3st toppmixare använda kompressor, multiband å tape etc på mastern IRL
 14. crillemannen

  Polarpriset till Metallica.

  På vilket sätt har de påverkat musikhistorien? Jag säger inget om deras musikaliska talang men Metallica förde ju en viss genre framåt. Black Sabbath hade varit ett mer korrekt val om man nu ska följa någon tidslinje men Metallica har ju haft stor påverkan på modern metall så på så vis är det ku välförtjänt.
 15. crillemannen

  Slate Digital -VMS

  Exakt! Det handlar ju om att få många valmöjligheter till ett vettigt pris. Jag tycker personligen att man hör skillnad på VMS och originalen. Den har den där vassa diskanten på "s-ljud" osv som de flesta mikrofoner lider av förutom de klassiska vintage mikrofonerna, sen om det är värt x8-10 priset av en VMS för att slippa det, det är en annan femma ha!
×