Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

crillemannen

Medlem
 • Innehållsräknare

  1 680
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  16

crillemannen senast vann den dag 26 oktober 2017

crillemannen hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

136 Excellent

Om crillemannen

 • Placering
  Veteran
 • Födelsedag 1985-03-17

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Kinna

Kontaktvägar

 • MSN
  crille_go@hotmail.com
 • Hemsida
  http://www.studiohaga.net
 • ICQ
  0

Senaste Profilbesöken

17 432 profilvisningar
 1. SAE Institute Stockholm - erfarenheter?

  Få jobb efteråt är väl närapå lika med noll. Den enda utbildningen som gör skillnad är väl den i Piteå, då blir du behörig att jobba på svt mm. Personligen anser jag erfarenhet är det viktigaste. Varje projekt är unikt och man lär sig mest genom att jobba med musik. Lägg pengarna på utrustning och lokal och kör igång bara. Det känns som dessa utbildningar mest kapitaliserar på folks drömmar om jag ska vara ärlig. Du förstår säkert att jag inte gått någon utbildning så andra som gjort det får givetvis säga sitt!
 2. Studiobygge utanför Gävle

  Häftigt! Verkar vara lagom stora yto. Det enda är väl att takhöjden skulle varit högre i live-rummet. Det här är lite av en dröm själv att bygga ett mindre hus med studio. Det är nog enda vettiga alternativet idag då man kan sälja vidare det som ett hus/boende ifall man vill avveckla studion i framtiden. Inga pengar i sjön så att säga! Ska bli kul att se hur detta utvecklar sig. Lycka till!
 3. slate eller waves

  Båda tyvärr ha! Slates distressor plugin är den bästa itb kompressorn som finns ute för tillfället. Låter bra även om man pressar på. Vcc å hans tape plugin är också kanon. Resten kan jag vara utan. Waves, där använder jag deras linjära multiband, ssl buskompressor och en del av cla pluggarna. Bassrider och vocalrider är också trevliga. Hade jag inte haft Softube console 1 hade jag nog testat runt för att hitta "bästa" ssl eqn vilket jag använder mkt!
 4. Trumstudiobygge i 25kvm Attefallshus

  Hör av dig till Claes Olsson på eora.se. Han är bäst!
 5. Studio tipsar – Mixbussen, vän eller fiende?

  Jag är rätt trött på flosklern, lämna mixbussen orörd. Jag har eq,kompressor å saturation på mixbussen och duger inte mitt ord så har jag i alla fall sett 3st toppmixare använda kompressor, multiband å tape etc på mastern IRL
 6. Polarpriset till Metallica.

  På vilket sätt har de påverkat musikhistorien? Jag säger inget om deras musikaliska talang men Metallica förde ju en viss genre framåt. Black Sabbath hade varit ett mer korrekt val om man nu ska följa någon tidslinje men Metallica har ju haft stor påverkan på modern metall så på så vis är det ku välförtjänt.
 7. Slate Digital -VMS

  Exakt! Det handlar ju om att få många valmöjligheter till ett vettigt pris. Jag tycker personligen att man hör skillnad på VMS och originalen. Den har den där vassa diskanten på "s-ljud" osv som de flesta mikrofoner lider av förutom de klassiska vintage mikrofonerna, sen om det är värt x8-10 priset av en VMS för att slippa det, det är en annan femma ha!
 8. X ampen leverar inte tillräckligt output. Finns trådar om det på andy sneap forumet lr gearslutz. Fick aldrig samma ljud när jag reampade med min så jag har bytt.
 9. Spotify VS Tidal - hör du skillnad?

  Jag tror det endast är 128kb i webbläsaren.
 10. Uppmickning av elbas - elgura

  Jag tycker Shure beta 52a fungerar fint. Kör du samtidigt med en sm57 så får du en bra blandning av bas och mids. För övrigt kör jag i princip alltid line-in bas. Det har funnits många bra bas simulerade förstärkare till datorn i flera år nu. Ampeg plugin, sansamp (protools) , Studio Devil Bass amp Pro mm.
 11. Spotify VS Tidal - hör du skillnad?

  3/6 Dock gissade jag fel på mp3 320/kb vs wav hela tiden. Det är knappt någon skillnad på dessa två. Nu var det ju ganska muffliga mixar de hade postat och inga med höga diskant-cymbaler osv . Det är väl just toppdiskanten som ryker lite men som sagt knappt hörbar skillnad. Folk får ju gärna leka audiophiler och hävad ditten å datten men så länge det är 320kb mp3a så är i alla fall jag nöjd
 12. Det var ett klockrent exempel på en YT blogg där de sågade MesaBoogies Cabclone och Mesa sedan sände ner en representant för att guidea bloggen för de hade ställt dem i dålig dager.
 13. Jag tycker det är rätt stor skillnad på ad/da i olika kort, skillnaden var dock större förr. Vore dock kul att göra ett stort a/b test så man kunde få bilda sig en egen uppfattning någon gång.
 14. Få bukt med 130hz bas i hemstudio

  Inga problem under 100hz dock så är ju inte efterklangen helt jämn, jag hade behövt bygga fler basfällor men dörren sitter fel i rummet. Dock tror jag han nämnt att man ska ha lite mer "luft" i rummet när det är ett litet rum och inte bygga för mycket. Så efterklangstiden far iväg lite vid 100hz och neråt och först vid 40hz blir det en rejäl förstärkning. Inget man märker när man sitter i sin triangel vid högtalarna men det hörs när man backar 1-2m
 15. Fabfilter Pro-L2

  Jag masterar inte högt längre men Fabfilter är fortfarande den bästa jag testat och är L2an bättre är det ju fenomenalt!
×