Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

hertingen

Medlem
 • Innehållsräknare

  355
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

1 följare

Om hertingen

 • Placering
  Medlem
 • Födelsedag 1980-01-18

Profilinformation

 • Kön
  Man

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://www.facebook.com/cryonik
 1. Ok. Tack för det! Ska kolla upp. Tack! Då får jag leta lite mer. Ok. Ja gör gärna det om du kommer ihåg.
 2. Hej, Jag undrar hur det fungerar om jag vill använda en sampler? Jag vet hur det fungerar i teorin, men hur fungerar det i praktiken? Har sökt runt på youtube men hittar mest videos som handlar om hur man gör/samplar beats och trummor. Det jag istället vill göra är att jag vill kunna ta ett ljud som jag spelat in så att jag kan spela på mitt klaviatur och få det ljudet. Jag har för mig att det ska gå att få det ljudet utlagt på klaviaturets tangenter sen så att man kan spela på det i olika toner. Finns det någon bra vst sampler som är gratis som jag kan använda till att göra detta? Jag använder mig av Cubase 6.5, det kanske tom finns en sampler där som jag kan använda till detta? Mycket tacksam för svar
 3. Jag gjorde en liten uppdatering av datorn iom flytten till nya lokalen. Så nu har jag enbart ssd diskar i datorn. Satte även in nya fläktar och nätaggregat för att få den tystare. Har ställt datorn på dämpande underlag och även satt lite på sidorna av utrymmet där datorn står för att eventuellt ta upp lite av vibrationerna som kan tänkas leta sig upp där. Låter ju bra det. Då bör jag förhoppningsvis vara rätt säkrad nu.
 4. Hur kopplar jag i mixern?

  Tackar!
 5. Hur kopplar jag i mixern?

  Tack så mycket för ditt utförliga svar! Nu är jag lite klokare vad gäller detta. Jag kommer för det mesta att spela in trummor via mixern och eventuellt lite enklare gruppspelning (trummor, gitarr, sång). Så jag har inget behov av att kunna mixa det jag spelar in. Utan jag tänker mig att jag spelar in de olika kanalerna via mixern och ställer in-volym där. Och sen sköter jag mix och dylikt i cubase. Så då blir det alternativet med vanliga mono-kablar. Spelar det förresten någon roll vad jag använder för kablar? Mitt ljudkort har rca-honor som man kopplar in och ut via. Kan jag ta en kabel som har rca-hane i ena enden och mono-tele i den andra och koppla mellan? Eller måste det vara en kabel som är helt tele (hoppas du förstår vad jag menar) som jag får sätta en rca-hane adapter på?
 6. Hur kopplar jag i mixern?

  Vad bra. Huvudsaken är att jag kan påverka volymen på signalen in till ljudkortet. Om jag vill spela in trummor tex. Jag har inget behov av att mixa som det är nu (tror jag)
 7. Hur kopplar jag i mixern?

  Tack för ditt svar. Dock förstår jag inte riktigt vad du menar. Vad ska jag ha stereo telen till? Om jag förstår det sista rätt så menar du att jag inte kan påverka volymen på ljudet som jag skickar in i ljudkortet (via send) genom att höja/sänka volym regeln? Gäller det samma för "Gain" ratten?
 8. Hur kopplar jag i mixern?

  Tack. :-) Vad jag förstår kan jag inte använda eq'n på mixern när jag tar ut signalen via "insert". Hur är det med "gain" som styr volymen på preampsen? Kan jag inte använda den heller till att styra hur stark signal jag vill sända in till ljudkortet? Och hur är det med "volym fadern"? Det står ju även att det är stereo tele in/ut på insert. Går det att sända ut signalen ändå om man använder mono tele till ljudkortet ?
 9. Hur kopplar jag i mixern?

  Tack för ditt svar. Så du menar att jag ska koppla en kabel mellan "insert" på baksidan av mixern till en ingång på ljudkortet? Så "insert" 1-8 till ingång 1-8 på ljudkortet? Hur ska jag ha panoreringen på varje kanal på mixern sedan? Är det kanal 1-2 fullt vänster-höger och 3-4 fullt vänster höger osv?
 10. Hej, Jag har ett M-Audio Delta 1010lt ljudkort i min dator. Nu har jag fått köpa en mixer billigt. En Yamaha MG16/4. Hur gör jag för att koppla ihop dom om jag vill kunna spela in 8 kanaler samtidigt? Och går det? Såhär ser mixern ut på baksidan med alla ut och ingångar. Mycket tacksam för svar
 11. Vad har ni för uppvärmning i eran studio?

  Är det någon som vet hur det fungerar med solpaneler? Om vi leker med tanken att jag sätter upp solpaneler på taket till byggnaden som jag tänker bygga studion i och väljer så många solpaneler med rätt styrka som behövs för att driva el/olje element för uppvärmningen. Är det något som skulle fungera? Att jag använder den redan installerade elen till att driva utrustning, belysning mm. och sen använder elen som solpanelerna producerar till att värma upp studion. Då blir ju liksom uppvärmningen självgående utan någon extra kostnad förutom installationen. Är detta något som är realistiskt genomförbart? Eller kommer kostnaden för inköp och installation av solpaneler bli mycket dyrare (och inte betala tillbaka sig i längden) än om jag skulle använda element i den redan installerade elen och betala kostnaden för driften av dom per månad tex.
 12. Vad har ni för uppvärmning i eran studio?

  Har du någon termometer i studion så du håller koll så att det är likvärdig temperatur där året runt? Tänkte iom att du inte värmer upp under sommaren. Har du märkt att det påverkat din utrustning något att göra så? Funderar eventuellt på att göra så själv. Vad är det för element du har, och har du provat att värma upp studion enbart med dom? Blev det väldigt dyrt isf?
 13. Vad har ni för uppvärmning i eran studio?

  Ok. Då får jag se till att ha minst 16 grader i studio istället, för jag vill inte få något problem med kondens. Har en del gamla synthmoduler mm som jag är rädd om. Du skriver att elgitarrer kan plocka upp störningar från termostater mm. Blir jag av med den risken om jag skulle stänga av elementen medans jag spelar in elgitarr? Hur är det med monitorer? Plockar dom också upp störningar? Eller klarar man sig då dom är magnetiskt skärmade? Och hur är det med mikrofoner? Klarar dom sig också från störningarna? Jag antar att det inte spelar någon roll om jag spelar in elgitarr genom att micka upp en gitarrförstärkare eller använda mjukvara/podd?
 14. Vad har ni för uppvärmning i eran studio?

  Tack så mycket för ditt svar. Hur menar du att termostaten kan ställa till det? Jag har lekt med tanken att sätta in el eller olje element och låta dem hålla en värme på kanske 5-10 grader under tiden jag inte är där. Sen när jag vill använda studion så ökar jag värmen. Eventuellt kanske med en värmefläkt av något slag för att få upp värmen snabbt. Jag har läst någonstans att man kan få kondens i elektroniken då den utsätts för variationer i temperatur. Är det något som kan hända om jag värmer upp så som jag skrivit ovan? Eller är det bättre om jag inte har någon värme på alls när studion inte används utan bara värmer upp den då jag ska använda den? Eller tar utrustningen mer skada av det?
 15. Hej, Alla ni som byggt era egna studios, i friggebodar, uthus, ladugårdar, garage mm. vad har ni för uppvärmning där? Och har ni studion uppvärmd året om? Jag planerar själv att bygga en studio inom något år. Lokaler finns men det är lokaler där det inte finns någon form utav uppvärmning. El finns dock. Och jag vill kunna använda studion året om, så någon form utav uppvärmning måste jag ha. Vad har ni? Vad ska man satsa på för att det ska bli så bra och helst så billigt som möjligt? El/olje element? Luftvärme pump? Solpaneler? Mycket tacksam för svar
×