Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

91:an

Medlem
 • Innehållsräknare

  706
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

1 följare

Om 91:an

 • Placering
  Medlem
 • Födelsedag 1948-08-13

Profilinformation

 • Stad/plats
  Västerhaninge
 • Intressen
  Mitt yrke, musikskapande, löpning.

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://
 • ICQ
  0
 1. 91:an

  Öroninflammation med pitch shift.

  Har själv aldrig haft öroninflammation men har övre gräns på 9KHz på ena örat och 11KHz på andra, vilket innebär att jag hör syrsorna endast på ena örat. Lyssnar jag i hörlurar ligger alltid hihaten till höger oavsett om jag vänder på lurarna. Nu är jag 67 år. Man vänjer sig vid att ljudbilden förändras men det är fortfarande lika kul att spela som för 50 år sen!
 2. 91:an

  Natur & Jord samplingar

  Här finns också: http://www.partnersinrhyme.com/pir/PIRsfx.shtml http://www.sounddogs.com/
 3. 91:an

  Authorizations problem

  Jag fick upp en skylt att köra elicenserprogrammet vilket jag gjorde så efter uppdaterandet funkade det. Nu kommer bara skylten upp att något är fel i licensen med AD drums precis som det gjorde ursprungligen trots att AD fungerar helt. Får väl leva med skylten.
 4. 91:an

  USB-ingångar olika?

  Vad menas med att en USB-hub är aktiv? Söker man bland hubbar finns det från 100-lappen till flera tusen kronor. Alltså måste det vara mer som skiljer än antal portar? Datorn har cirka 10 USB-portar. Blir det samma sak att använda endast en av portarna och sätta i en hub med 10 portar? Mycket trafik skulle då trängas genom samma port.
 5. 91:an

  USB-ingångar olika?

  Min Cubase-dongel går bara ha i EN av stationära datorns alla USB-portar och det är en på ovansidan, annars hittas den inte av Cubase och programmet går inte att öppna. Datorn har 4 USB-portar på ovansidan. Där är sämsta stället att ha en dongel stående rakt upp. Datorn står på golvet och en enda oförsiktig rörelse och man bryter av dongeln därför vill jag ha den på baksidan eller ännu hellre på moderkortets USB-port. Andra saker som lösa hårddiskar fungerar på andra portar men icke dongeln. Varför?
 6. 91:an

  Authorizations problem

  Tack, det funkade. Nu kommer bara som tidigare meddelandet att något är fel med licensen men AD drums funkar i alla fall.
 7. 91:an

  Authorizations problem

  Jag har Cubase 8 och när jag uppdaterade till Windows 10 och startade Cubaseprojekt där jag spelat in med AD drums kom alltid meddelande att något var fel med AD drums authorization att det var fel id computor så att det möjligen inte skulle fungera helt. Men det fungerade som vanligt så jag ignorerade meddelandet varje gång.Man undrar hur ett id nr plötsligt kan ändras. Alla andra pluggar fungerar. Nu däremot kommer meddelandet om authorization problem med AD drums och att jag ska kolla att inte värdprogrammet (Cubase) körs i compability mode. Var kollar man det? Nu fungerar inte AD drums alls.
 8. 91:an

  Tonarter?

  Jag har aldrig sett det som att en tonart begränsar sig till vissa ackord utan endast som det naturliga inlednings- och slutackordet. Att rock'n rollmusik ofta kör med 7-ackord har jag sett som annorlunda tonskala. Men då vet jag att det finns namn på dessa skillnader i tornarter/skalor.
 9. 91:an

  Tonarter?

  Jag trodde det var så enkelt att det som känns som naturligt slutackord i en låt är låtens tornart. Har aldrig reflekterat över vad som menas med kyrkotonart, mixodylisk, mm. Vad gäller Norwegian Wood har jag uppfattat det som att versen går i E-dur och sticket i E-moll och stickets avslutning med F#moll och B7 gör att låten naturligt övergår till E-dur igen.
 10. 91:an

  Bort med musiken i studioforum!

  När Studioforum gjordes om och reklam kom in var det många som blev missnöjda med just den biten om uppladdade låtar. Ett nytt musikforum startades http://www.kontrollr...forum/index.php där det är stor spelgläje. Det kommenteras upplagda alster flitigt och medlemmarna själva har sen många år tillbaks startat en sorts festival där man skickar in egen låt, ofta där andra medlemmar hjälpt till i någon form och sen röstas en vinnare fram. Vinnaren får då bestämma tema vad nästa festivals låtar ska vara. Nu är det uppe i Festival nr 41. Teman har varit allt ifrån kärleksballad, Beatleslåten som inte kom med i Sgt Pepperalbumet, låt på begränsat antal ackord, filmmusiktema, barnprogramsmusik, Bob Dylaninspirerat, duettsång, låt gjord med favoritinstrumentet osv.
 11. 91:an

  Hur gamla är vi här forumet?

  Håller med, D Vibe - alla vill vi väl leva så länge som möjligt. Så man ska i stället vara glad för uppnådd ålder med tanke på alternativet. Och möjligheten att få göra musik hela tiden.
 12. 91:an

  Hur gamla är vi här forumet?

  Jag tror jag leder... född 1948, med andra ord 66 år. Växte upp med Beatles, Rolling Stones, Kinks, Beach Boys mm. Tänk att det inte har gjorts bättre musik sen dess...
 13. 91:an

  Varningsnivå?

  Jaha, jag klickade där och läste "finns inga varningar att visa". Men är det så att det är så för alla att man bara själv kan se "varningsnivå" under sin egen avatar?
 14. 91:an

  Varningsnivå?

  Jag såg att det står "varningsnivå "efter "antal inlägg" under min avatar. Vad menas?
 15. 91:an

  Inspelning avbryts plötsligt.

  Köpte tidigare i år ny kraftfull stationär dator med Windows 7 samt externa ljudkortet Steinberg UR44. Har gått bra med Cubase 7,5 men senaste månaden händer det ofta att ljudet sjunker/försvinner en bråkdel av en sekund. Ungefär som när man spelade ett gammalt kasettband och det var nåt skit eller skada på bandet. Spelar man in då detta händer blir det inte inspelat längre från avbrottet. Det händer rätt ofta, att spela in 3 minuter i sträck utan avbrott är sällan det går.
×