Senaste nytt m3
Gå till innehåll

van Caine

Medlem
 • Innehållsräknare

  1 626
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  23

van Caine senast vann den dag 29 november

van Caine hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

142 Excellent

2 följare

Om van Caine

 • Placering
  Veteran
 • Födelsedag 1976-10-30

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Malbolgae
 • Min utrustning
  Dator: 8-core 3.7GHz Xeon, Win 10 Pro, 16gb, Prism Titan USB 8in/10out+ADAT-interface, Black Magic Intensity Pro PCIe.
  Pluggar: SSL, AudioEase, Waves, FabFilter, Izotope, Brainworkz, och alldeles för mycket annat för att vara värt att skriva upp nu.
  Synthar/Klaviatur: Flera från bla Roland, Yamaha, Kawai, Moog, Rhodes, Crumar, Siel, KORG, Evolution, MFB m.m.
  Outboard: Massor. Allt jag kan lägga klövarna på.
  Monitorering: Soundtracs T-Series 16:2:8 (enbart lyssning), Prism Titan, Sony omvandlare/ DTS-converters/stationär DV-bandare/ professionell DV-monitor/slutsteg, Playstation 3 Regular Slim (DTS/DD-kontrollyssning), Yamaha HS80/HS10 5.1, Alesis Monitor One mkII 2.0, HiFi-system av alla sorter jag kunnat hitta, iPhone, Dell-laptop, och en Pringles-högtalare som är allt annat än vänlig.
  På jakt efter: EMS Synthi och en Yamaha DX7
 • Intressen
  Ljud, Kyokushin Kai-karate, & videovåld.

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://www.imdb.com/name/nm1762277/
 • ICQ
  0

Senaste Profilbesöken

11 012 profilvisningar
 1. van Caine

  Brant eq cut eller curvig?

  Den är väldigt beroende på materialet och något man måste lära sig hantera, men ska man säga nåt generellt så är mitt svar att branta filter kan vara väldigt nice för att få bort otrevliga frequenser så att det fortfarande låter naturligt och inte urgröpt när man använder det att sänka, men när man höjer med för branta filter så låter det gärna påfrestande mycket som en ful rums-resonans. Breda filter låter ofta bäst när man vill höja då man får en mer naturlig reaktion av dem. Beskär man med breda filter dock så låter det ofta väldigt onaturligt och ihåligt. Urgröpt. För att komplicera detta ännu mer så vill man ibland höja smalare register för att instrument och ljud ska gå igenom mixen bättre, samt sänka med filter fetare än Svullo eftersom det även kan ge en loudness-effekt, samt har sjukt mycket mindre risk att "ringa" än filter man höjer, vilket man ju måste göra om man istället väljer att höja bas och diskant. Även synth-ljud med mycket Resonance har smala höjningar i brytpunkten där de börjar beskära. Som sagt, allt beror på omständigheterna 🙂
 2. van Caine

  MDR-62 Sony hörlur lagas

  Wow. Estetiskt sett måste jag säga att jag älskar hur de ser ut nu, men kan förstå att de inte funkar ordentligt längre. Har de legat ute eller nåt? Undrar bara av ren nyfikenhet 🙂 Just att de är så otroligt väderbitna får mig smått övertygad om att membranen själva, samt coilsen, smått garanterat är i samma skick, och då skulle du vinna mycket mer på att köpa nya istället som ger en mer realistisk bild av vad du får. Just Sony vat jag väldigt lite om, och gillar inte AKG 240, men kan rekommendera Sennheiser HD280 Pro varmt. Även Beyerdynamics DT250 är fina. Sennheisers HD20-serie, alltså allt från 20 till 25 som jag känner till, är dock helt värdelösa ur studio-synpunkt. ALLT låter "bra" genom dem.
 3. Finns ett antal tillfällen då jag bättrar på några dB på 14KHz. Det kan göra en grym förbättring i många ljud, men något man måste vara >väldigt< försiktig med, och vara säker på att man kan lyssna på just de frequenserna. Yamaha HS är inte de bästa monitorerna på marknaden kanske, men har man för mycket diskant i dessa så är det något man med smärta i öronen kommer bli väldigt väldigt medveten om.
 4. Inte stort fan av ProQ 2, får se hur den här är!
 5. Det enda jag fortfarande inte hittat tillräckligt bra digitala varianter av är distorsion och saturation. Allt annat har jag lika lätt kunnat hitta fina analoga burkar till som digitala, beroende helt på vilket sound jag vill ha och inte kvalitet.
 6. Tekniskt sett så är Pultec i princip så långt ifrån ett rent ljud man kan komma, de är extremt färgade och innehåller distorsion. Vill man ha EQ som verkligen är fullständigt neutral, så känner jag bara till två: Weiss EQ1 är den dyrare hårdvaruvarianten och rent digital, och Flux Epure den billigare plugg-varianten. Fabfiter skulle jag klassa som väldigt lågt på listan. gillar inte ProQ alls. På frågan om analogt ljud är snällare för hörseln, så är svaret att hela frågan är irrelevant. Analogt är ofta avrundat i diskanten, medans digitala strömmar kan återge allt ljud så bra som det är skapat. För mycket diskant? Dålig tekniker, och skadligt för öronen, absolut. Men även analoga signaler som framställs dåligt kan bli skadliga. Distorsion ökar tätheten i ljudet, och höjer de låga bitarna markant. Den mänskliga hörseln är väldigt tålig på extrema transienter (till en viss gräns, givetvis), men redan vid en lång daglig dos 85dB nominell nivå så börjar den ta stryk. Men det är just det jag menar: hela frågan är irrelevant om den inte handlar om det rent estetiska. Och teoretiskt sett så kan allt analogt med rätt hänsyn, CPU, och hantverk översättas digitalt. Om något så erbjuder digitala processer en transparens som är snudd på omöjlig från analoga prylar om man har bra grejer, men trade-offen är att med analogt så får man en gnutta "färdigt" bara man sänder signalen genom maskinerna. Med ren digital utrustning får man inte ett piss gratis, utan måste bearbeta materialet helt för hand. Om man inte arbetar hybrid, vilket är exakt varför jag arbetar hybrid själv: Båda varianterna i ren form har fördelar och nackdelar, men tillsammans så bildar de en helt otrolig synergi.
 7. van Caine

  Waves släpper ny FM-mjukvarusynt

  Haha, lite att leka med 😉 Just nu har jag bara Evolution EVS-1 som är multifunktions-synth med ett tjugotal olika additiva syntheser, samt Kawai K1 II som är....FM? Inte helt säker, men har saknat fler varianter att jobba på. Känns som man kanske skulle ge den en chans 🙂
 8. van Caine

  Cubase 7

  Som en direkt kontrast hade jag motsatt problem när jag försökte jobba med Audition. En hype i lågmidden som gjorde det fullständigt omöjligt att kalibrera basen. Inget av detta hade varit fullt så stort problem om samma fel satt i både medhörningen och slutrenderingen, men slutrenderingarna verkar ganska transparenta (bara testat just den biten med Nuendo 8 dock), medans medlyssningen är hårt färgad. Enda DAW jag någonsin testat som var helt neutral var Pyramix, men den version jag lekte med vill jag minnas inte kunde köra VST, och har även ett gnagande minne att den krävde hårdvara som fick Pro Tools att kännas plånboksvänligt.
 9. van Caine

  Cubase 7

  Just tidigare Steinberg-versioner dock har i fallande ordning kraftiga orenheter i ljudet, en form av inharmonisk distorsion, och en hype i över midden. Särskilt när man driver dem hårdare. Kan göra saker besvärliga särskilt när man måste finlira. Börjar dock närma sig WYHIWYG nu.
 10. van Caine

  Cubase 7

  Hur låter en gitarr? 😉
 11. van Caine

  Cubase 7

  Varför sjuan? *nyf* Den är ju rullator-gammal och låter inget vidare. Är det en rent ekonomisk fråga så borde kanske Reaper vara nåt jag hellre skulle rekommendera som jag ser det, den är både förvånansvärt kraftfull, låter väldigt fint för sitt pris vad jag hört, och snuskigt billig.
 12. van Caine

  Waves släpper ny FM-mjukvarusynt

  Nice! Gillar normalt sett inte Waves, men den här kan bli trevlig! Inte dumt med avbrott från alla ändlösa analogue-modelling-synthar åsså.
 13. van Caine

  Cubase 10

  Huh! Jag har haft Nuendo 8 sen i våras, och inte vetat att det fanns en auto-align-funktion! Måste testa, ADR och dubb är nåt jag gör väldigt mycket av. Men vaffan, fanns inte REVerence och REVelation sen länge i Cubase? REVerence kom först i Nuendo 5, och REVelation....testade aldrig 6:an särskilt mycket då jag fick 7:an samtidigt, men tror att den bör vara en 4-5 år gammal i vart fall vid det här lagt....
 14. van Caine

  Acustica Audio rullar vidare med nya rullband

  Verkar mumsig! Inte farligt dyr heller 🙂
 15. Nu börjar det ju närma sig! 🙂 Vad jag hör såhär på raken är att du behöver lägga ett högpassfilter på den. Ett inte alltför steep filter, men det ska kunna tämja den ganska extrema stående våg du har nu, och tajta till botten generellt. Tänk på att referensen du har inte har nån botten över huvud taget, bara en fin lägre mid som får agera stand-in bas.
×