Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

van Caine

Medlem
 • Innehållsräknare

  1 517
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  19

van Caine senast vann den dag 20 Maj

van Caine hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

131 Excellent

2 följare

Om van Caine

 • Placering
  Veteran
 • Födelsedag 1976-10-30

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Malbolgae
 • Min utrustning
  Dator: 8-core 3.7GHz Xeon, Win 10 Pro, 16gb, Prism Titan USB 8in/10out+ADAT-interface, Black Magic Intensity Pro PCIe.
  Pluggar: SSL, AudioEase, Waves, FabFilter, Izotope, Brainworkz, och alldeles för mycket annat för att vara värt att skriva upp nu.
  Synthar/Klaviatur: Flera från bla Roland, Yamaha, Kawai, Moog, Rhodes, Crumar, Siel, KORG, Evolution, MFB m.m.
  Outboard: Massor. Allt jag kan lägga klövarna på.
  Monitorering: Soundtracs T-Series 16:2:8 (enbart lyssning), Prism Titan, Sony omvandlare/ DTS-converters/stationär DV-bandare/ professionell DV-monitor/slutsteg, Playstation 3 Regular Slim (DTS/DD-kontrollyssning), Yamaha HS80/HS10 5.1, Alesis Monitor One mkII 2.0, HiFi-system av alla sorter jag kunnat hitta, iPhone, Dell-laptop, och en Pringles-högtalare som är allt annat än vänlig.
  På jakt efter: EMS Synthi och en Yamaha DX7
 • Intressen
  Ljud, Kyokushin Kai-karate, & videovåld.

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://www.imdb.com/name/nm1762277/
 • ICQ
  0

Senaste Profilbesöken

10 695 profilvisningar
 1. van Caine

  Få över 16 kanaler rullbandare till datorn billigt?

  Har man något sånär gott om utrymme innan själva musiken startar på bandet så kan man koppla samma klick till alla 16 kanalerna och spela in samtidigt. Var noga med att stänga av direkt så att du inte spelar över faktisk musik. När man sen syncar upp allt så är det bara att sample-synca klicken på varje kanal innan musiken. Gjorde själv så innan SAW Pro kunde synca mot Cubase under andra halvan av 90-talet.
 2. van Caine

  Vanliga missuppfattningar

  Det går många myter inom ljudproduktion, och ännu mer floskler från folk som vill verka kunniga utan att egentligen veta nåt. Det här är en blog jag halvt om halvt följer, ibland håller jag med, ibland inte. Idag håller jag verkligen med 🙂 Mitt egna pet peeve som han glömt här är "om det låter bra så är det bra". Låter det bra i alla system tänkbara så är det bra, fantastiskt till och med, men låter det bara bra hemma hos en själv så är det verkligen inte bra. Särskilt vanlig floskel bland folk som gnäller över att tvingas anpassa sig till iPhone-lurar. https://theproaudiofiles.com/the-4-most-misused-pieces-of-audio-advice/
 3. van Caine

  Ljudkort eller hörlursförstärkare?

  Ska du ha datorn till musik/ljudproduktion så är ett schysst ljudkort rätt väg att gå, ASIO är något av ett måste för sånt.
 4. van Caine

  Skillnad på utgångar, Scarlett 2i2

  Vanliga hörlurar är aldrig någonsin balanserade, finns ingen orsak på signaler utan förstärkning efter kabel. Det är i princip bara när det gäller längre sträckor åsså som line vinner mycket alls på balansering, eller om man har sjuka magnetfält omkring sig. Och det är inte förstärkningen som gör att hörlur inte är kompatibelt med line eller exempelvis mick-ingångar, det är impedansen som måste funka. Nivåer är lättare att få under kontroll.
 5. van Caine

  Skillnad på utgångar, Scarlett 2i2

  Ja, hörlursuttaget är otroligt dåligt impedansmatchat för sånt. Det funkar, men det låter sämre, använd line out ffrån baksidan istället.
 6. van Caine

  Surround 5.1 ljudkort eller receiver

  Du skrev aldrig vad du vill använda det här till, men ska du ha systemet till något annat än att glo på film så måste du ha analoga ingångar i surround-konfiguration. Vad jag kan se så verkar den där bara ha stereo in analogt. Sen är högtalarna rena hifi-grejer, så de är inte heller nåt jag skulle rekommendera för någon form av arbete. Det finns många schyssta alternativ här, och ljudkortssidan i konsumentvänlig prisnivå har jag verkligen noll koll på, men med ett dugligt kort med sex utgångar och möjlighet att styra volym för alla sex samtidigt, samt exempelvis 6 Yamaha HS-8 så har du i stort sett allt du behöver för att kunna starta. Just högtalarna här är bara exempel då jag tycker dom är ganska nice själv, men det viktiga är att du skaffar aktiva studio-monitorer och inget annat. Passiva funkar absolut, men det är meckigt med slutstegen, och det finns inte mycket passivt längre vad jag känner till.
 7. van Caine

  Studiofestival - 2018

  Attans, fixar det inom kort! Datorn den ligger på sitter på ganska massiv maintenance just nu som kommer ta en stund, men skickar i rödaste rappet den är klar (och jag vaken)!
 8. van Caine

  Köpt exklusiva licenser till beats i fel namn

  Det enda du kan göra just nu är att maila dem och fråga. Berätta hur det ligger till. Går det inte att lösa på det sättet så börjar det bli dax att klura på alternativ. Godu ruku!
 9. Nämmen! Nice, har visserligen flera kassett-deck i studion redan för just degrading, men här får man onekligen fler välkomna möjligheter, och att slippa det jävla bruset med en enkel knapp som inte påverkar frequensgången är guld värt :-)
 10. van Caine

  Studiofestival - 2018

  Då vart den iväg! "Which Way Lies Tomorrow?". Jag har inte sjungit på över 15 år, så ringrosten fick mig att inse att det här får bli instrumentalt. Då får vi se vad som händer framöver :-) Jag har inte räknat RMS på hela filer på länge, mest sett till att dialoger håller sig till rätt LUFS short-term, så skickar i 24-bit för att normalization ska ske så smärtfritt som möjligt.
 11. van Caine

  Studiofestival - 2018

  Har saker som måste filas lite på under dagen, och måste gimpa längden till den tråkiga siffran 4 minuter, men skickar under kvällen en låt :-) Det är under mitt gamla "flytande" project dIGITAL Dreamers. En dynamisk grupp som brukar vara mellan en och fyra medlemmar med mig som enda fasta punkt, men som legat i träda alldeles för länge.
 12. Trist, men kan vara så att en tråd i sladden har släppt. Nu när jag läser detta så tror jag jag kan ha missuppfattat OP först, för inte långt senare så hände just det mig - att en ledare i själva kontakten släppte, så båda hörlurarna fick samma ljud, fast med ena kanalen fasvänd och sen inmixad med den andra, så att allt som fanns var stereo-informationen. Men i mono. Sjukt irriterande, särskilt som jag var en bra bit hemifrån just då. Det ska dock vara lätt att kolla. Har hängt upp de gamla sladdarna (naturligtvis rök flera kablar till flera par samtidigt efter 16 år utan minsta problem, förutom ren utslitning), så kommer inte åt att kolla hur man fick upp kontakterna, men det ska vara väldigt lätt minns jag. Sitter en ledare inte fast så har du tveklöst svaret där. Sitter dock kabelbrottet i själva lurarna så kan det bli besvärligt, men inte omöjligt att laga. Men som sagt, börja med kabeln & se där :-)
 13. van Caine

  Studiofestival - 2018

  Liten fråga bara jag hellre ställer en gång för mycket än för lite: Innan man påbörjar en plågsam nedkortning - hur strikt är det att man måste hålla sig till max 240 sekunder?
 14. van Caine

  TC Electronic återupplivar klassiskt delay

  Själv tycker jag remoten verkar grym :-)
×