Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

van Caine

Medlem
 • Innehållsräknare

  1 596
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  21

van Caine senast vann den dag 5 september

van Caine hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

139 Excellent

2 följare

Om van Caine

 • Placering
  Veteran
 • Födelsedag 1976-10-30

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Malbolgae
 • Min utrustning
  Dator: 8-core 3.7GHz Xeon, Win 10 Pro, 16gb, Prism Titan USB 8in/10out+ADAT-interface, Black Magic Intensity Pro PCIe.
  Pluggar: SSL, AudioEase, Waves, FabFilter, Izotope, Brainworkz, och alldeles för mycket annat för att vara värt att skriva upp nu.
  Synthar/Klaviatur: Flera från bla Roland, Yamaha, Kawai, Moog, Rhodes, Crumar, Siel, KORG, Evolution, MFB m.m.
  Outboard: Massor. Allt jag kan lägga klövarna på.
  Monitorering: Soundtracs T-Series 16:2:8 (enbart lyssning), Prism Titan, Sony omvandlare/ DTS-converters/stationär DV-bandare/ professionell DV-monitor/slutsteg, Playstation 3 Regular Slim (DTS/DD-kontrollyssning), Yamaha HS80/HS10 5.1, Alesis Monitor One mkII 2.0, HiFi-system av alla sorter jag kunnat hitta, iPhone, Dell-laptop, och en Pringles-högtalare som är allt annat än vänlig.
  På jakt efter: EMS Synthi och en Yamaha DX7
 • Intressen
  Ljud, Kyokushin Kai-karate, & videovåld.

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://www.imdb.com/name/nm1762277/
 • ICQ
  0

Senaste Profilbesöken

10 931 profilvisningar
 1. Enbart program där den är garanterad att funka, men stödjer programmet VST så är risken liten att det inte startar och kör hyggligt även i annat 🙂
 2. När jag bara lyssnade på dem så gillade jag trean bäst, och tvåan inte alls. Sen är jag iof sjukt trött nu åsså vilket påverkar, samt hur materialet blir att jobba med, men trean kändes mest gedigen och "öppen" vad jag kan säga just nu. Sen, om man kan komma med en liten kommentar om själva testet, så var den första delen bra. Lätt att hoppa mellan delarna, och längden på varje är absolut positivt. Men att hoppa mellan dem med korta intervallet funkar bara verkligen när det är stor skillnad på mickarna. Hjärnan har en tendens att filtrera ut små skillnader i röster om olika ljud med väldigt lika karaktärer spelas upp väldigt nära varandra. Den tolkar det bara som att vi rör oss i rummet, vilket vi normalt sett aldrig ens reagerar på, och är en av de effekter som gör mitt jobb som dialogredigerare så mycket enklare när man klipper ihop en massa olika tagningar som ibland kan skilja månader åt, och till och med få in ersättningsrepliker inspelat i studio utan att det hörs för någon utan bra tränat öra 🙂 Anyhoo, gillade som sagt trean. Jag gissar starkt att den skulle kunna vara originalet då de andra är ganska luddiga, men om så inte är fallet (aldrig jobbat med U67 & har ingen aning om hur den låter) och den är ett egenbygge så skulle det vara nice att höra vad du gjort! Skulle vara kul att höra hur du gjort oavsett vilket 🙂
 3. Oh yes, priset kunde man inte klaga på 🙂 Men Göta Petter när jag testade den nya!!! Jag laddade hem demon för att se om det var värt några hundringar, och blev grymt imponerad! Allt jag störde mig på med den gamla var puts väck, och den kändes väldigt...."levande", skulle jag säga. Särskilt för ett plugg-verb. Gillar fortfarande visserligen TC VSS3 bättre, men den här blir ett fantastiskt komplement till VSS3 och Altiverb. Och Little Plate, den är inte dum den heller. När lönen slinker in igen så blir det tveklöst uppgradering på riktigt.
 4. van Caine

  Externt ljudkort och 7.1

  2: Tyvärr inte. Du måste skicka signalerna via separata utgångar hela vägen ut till högtalarna. Ska man jobba med det så är XTZ väldigt ogenomtänkta val - åtminstone alla modeller jag känner till - då de är hifi-högtalare. Man har ingen som helst aning om vad man kommer få, och när man hör det i andra system så kommer man inte kunna fixa det då högtalarna inte är ärliga.
 5. Tyckte den gamla versionen, Room Verb 2016, var sådär. Funkade hyggligt till vissa saker, som slap-back från tegelvägg ute exempelvis, men i stort hade den inte mycket kropp i ljudet, och diskanten var inte särskilt ren. Gjorde lätt saker för diskantiga. Är den här bättre månne?
 6. Här ser man storleken ordentligt, och får en förklaring om dess funktion. Känns väldigt kosher i mina öron.
 7. Antingen är den bilden tagen i en väldigt väldigt skum vinkel med en lins som verkligen tar sig friheter med motivet, eller så är det fullständigt omöjligt att det röret skulle få plats i det skalet. Måste dock säga att jag inte skulle bry mig i viket fall, det är ljudet jag är ute efter, och låter det rätt så är jag nöjd och glad.
 8. Var väl inte helt impad får jag erkänna. Lät ganska platt och tråkigt, ungefär som alla liknande pluggar jag testat.
 9. van Caine

  Nya monitorer? Detaljerad mid sökes!

  I hear you. Fett besviken, hade velat ha ett par 8-tummare själv, men det lär inte hända, och enligt vad jag hört ska de vara smått oslagbara för sin prisklass 😞
 10. van Caine

  Nya monitorer? Detaljerad mid sökes!

  Eggen är en väldigt osäker investering just nu, Munro har tydligen gått i konkurs så det finns ingen garanti på de som finns ute nu. Får se om de återuppstår dock, verkar som deras faktiska fabrik är sugna på att nystarta tillverkningen igen.
 11. van Caine

  Nya monitorer? Detaljerad mid sökes!

  Nice! Danke, det kan man leva med, har andra system för fetare bas-kollar :-)
 12. van Caine

  Nya monitorer? Detaljerad mid sökes!

  I hear you.... Hoppas det är lugnt med en lite halv-OT fråga: Jag överväger framtida inköp, och Tridents HG3 finns på radarn. Vad skulle du själv säga är deras styrkor respektive svagheter? Låter som du ändå tycker de är prisvärda alltså?
 13. Kikat lite på den på nätet, verkar klart mumsig 🙂
 14. van Caine

  Nya monitorer? Detaljerad mid sökes!

  Inte en bra idé. Väldigt svårt att få placeringarna helt rätt för att slippa fasfel, och risken att det blir fel i crossovern är enorma. Inte så stora problem om man bara ska lyssna casual, men kan bli väldigt plågsamt om man ska jobba i det. Satelliter är för övrigt högtalare med enbart topp. Mycket dåligt val för mixning. Mixning kräver full-range i huvud-systemet för att ge någon som helst chans till pålitlighet. Som komplement är det dock bra skit att kolla mixens kvalitet i. LFE/Sub funkar bäst som just extra effekt och inte standard.
 15. van Caine

  Hur få mindre dynamik i jazztrummor?

  Vill du bara få bukt med transienter så är limiter rätt väg att gå, men om du dessutom vill jämna ut spelet så är leveling-compressor vad du är ute efter. Finns många, exempelvis Cakewalks CA-2S är gjord för detta, men min personliga favorit är Weiss Compressor/Limiter. Deras DS-1 är ännu bättre (Compressor/Limiter är ett derivat av den), men är man ovan vid comprimering så är den kraftigt överkurs. Och inte helt billig. Även om även C/L och två till pluggar ingår när man köper den. För leveling så är optiska compressorer generellt bäst då de har en tröghet som lämpar sig väldigt bra för sånt här, Wiess som jag nämnde är iof helt digital men har en trevlig funktion där du kan be den reagera på genomsnittlig volym istället för peakar, men generellt, vad du än väljer, så gäller låg threshold och väl avvägda attack/decay-tider. Och som Den Hårde redan nämnt så är inte sällan fader-åkningar bäst för sånt. Allt beror på materialet och vad det tillåter.
×