Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

ostfisk

Medlem
 • Innehållsräknare

  490
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  20

ostfisk senast vann den dag 24 september

ostfisk hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

53 Excellent

Om ostfisk

 • Placering
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Örebro
 • Min utrustning
  Komplete Audio 6, MiniDSP 4x10 HD, XTZ SUB 12.17, KRK Rokit5, Pro Tools 12, Reason 10, Izotope Ozone 7 Advanced m.m.
 • Intressen
  Musik, träning, akustik.

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://
 • ICQ
  0

Senaste Profilbesöken

9 828 profilvisningar
 1. ostfisk

  Placering av studio?

  Ok! Ja hörn skumgummi är väl lite bättre men absorberar mest den ljusare basen, under 100hz är de ganska ineffektiva (även om de hjälper). Men det beror på ambition också. Skumgummiabsorbenter är ju helt ok om man vill få ett lite tajtare rum. Absolut inget fel! Du kommer lätt höra skillnad. Men vill du komma ner djupare så är stenull att rekommendera!
 2. ostfisk

  Placering av studio?

  Du har ingen planritning, eller skiss på hur rummet ser ut ovanifrån? Då blir det lättare att ge råd! Annars är Troeds råd bra. Kortsida och symmetri vänster/höger. Sen är skumgummi är helt ok men absorberar ingen bas. Är du lite händig kan du göra egna absorbenter i stenull som presterar mycket bättre! /Jens
 3. ostfisk

  Studio i lägenhet

  Verkar vara en stor konstruktion! Bygger du också studio?
 4. ostfisk

  Studio i lägenhet

  Hehe, ja jag fick köpa till 10 flyttlådor för att få till alla absorbenter. Kändes ändå viktigt att se visuellt hur mycket yta som försvinner. Angående spalten så kommer jag att dra snöre sicksack mellan reglarna någon cm från väggen. Så som jag gjorde på bakre väggen. Så stenullen vilar mot dem. Då får jag stenullen riktigt nära väggen fast ändå med en spalt!
 5. ostfisk

  Ljuddämpning dansstudio i källare

  Är ingen expert men tror inte att det kommer att störa. Ljud som färdas mellan lägenheter kan antingen vara strukturbundna eller luftburna. Tror inte att fotsteg är så luftburna. Jag menar det är väl inte så högt i rummet att du störs? Så att dämpa golvet som du gjort tror jag räcker, så länge vibrationerna från dina fotsteg helt absorberas av mattan och att det flytande golvet inte har kontakt med väggarna. Men någon mer kunnig får gärna flika in!
 6. ostfisk

  Hitta ljudet !

  Det är en sågtandsvåg (sawtooth) som pitchas ner. Öppna en synth, ställ in den på sågtand, spela en baston och dra i pitch hjulet så får du samma ljud. Kan vara en sinusvåg inblandad också!
 7. ostfisk

  Studio i lägenhet

  Snart dags för byggstart nu! Har bara en byggnadsteknisk fråga jag behöver få svar på. Hur jag skall få tillräcklig ventilation bakom stenullen som ligger mot en yttervägg. Sen skall jag boka in en helg då farsan kommer upp. Då skall vi börja bygga!! Jag har dock velat se hur mycket yta som försvinner från rummet... svårt att föreställa sig. Rummet kommer ju att användas som vardagsrum också så det får inte bli för litet. Vill heller inte förlora för mycket takhöjd så att det känns instängt. Kom på att jag kunde använda flyttkartonger och reglar för det. Flyttkartongerna är 35 cm breda. Precis så breda som sidoabsorbenterna blir! Här ser vi hur mycket yta som hörnabsorbenterna och sidoabsorbenterna kommer att äta upp. 35 cm försvinner Så här blir takhöjden. Taket fortsätter en bit till men jag hade inte tillräckligt med flyttkartonger för att bygga så långt ut. Efter lite funderande så känns det ok att bygga så här. Så nu spikar jag designen. Endast en byggnadsteknisk fråga kvar nu då! Är sjukt taggad!! /Jens
 8. Densitet är egentligen inget man kollar efter, det är luftflödesmotståndet. Ju lägre luftflödesmotstånd ju lättare kan ljudet åka in i stenullen. Man kan också säga att ju tjockare du bygger ju lägre luftflödesmotstånd måste du ha. Ju tjockare, ju lägre ner i basen absorberar du också. Hur långt ner vill du absorbera? Här är en kalkylator där du kan prova olika luftflödesmotstånd och tjocklek: http://www.acousticmodelling.com/mlink.php?m=6&im=1&l1=10 cm&s14=2&d14=100&v14=8200&l2=20 cm&s24=2&d24=200&v24=8200 Gjorde en med flexibatts (8200 pa*s/m2 i luftflödesmotstånd) 10 cm och 20 cm. Tryck på amend settings om du vill experimentera själv. 0.75 absorbtion är fullt godkänt, 0.9 och uppåt är det man helst vill ha. Men komplettera gärna med information om vad du tänkt göra som pdac föreslog. Då blir det lättare att hjälpa dig!
 9. ostfisk

  Studiobygge utanför Gävle

  Ser bra ut! Är det mycket kvar?
 10. Rockwool Flexibatts kan jag rekommendera!
 11. ostfisk

  Pianoversion av Secular Haze

  Dumt att personen i videon verkar ha transponerat pianot. Tangenterna som trycks ner stämmer inte igen med hur det låter... Det spelas i Cm men det låter i Am. Annars hade ju det varit jättesmidigt att planka genom att titta hur det spelas.
 12. Har själv dålig koll på vad det kan tänkas kosta men Wellness på detta forum är väldigt kunnig i detta område! Han skulle jag rekommendera att du kontaktade!
 13. ostfisk

  Pianoversion av Secular Haze

  Försöker du spela som originalet eller har du förenklat? För det är lite fel i stämmor och melodi i första delen. Även andra delen som du frågade efter. Tex att du kör C# D C# B C# istället för C# D C# C C#. Men har du medveten förenklat för att det ska bli lättare att spela så skall du givetvis spela så! Låter bra annars!
 14. ostfisk

  madrass som ljudabsorbering?

  Vet ej hur mycket dessa absorberar men skulle gissa på att de bara tar mellanregister och diskant. Skumbaserade produkter brukar göra det. Basen påverkar de nog inte. Stenull med rätt luftflödesmotstånd anpassat till tjockleken du tänkt bygga fungerar mycket bättre! De är nog bättre än att ha ingenting alls men det finns bättre alternativ!
 15. ostfisk

  Studio i lägenhet

  Kan dela med mig av lite mer mätningar. Detta är hela systemet utan EQ på. Värt att notera är 80 Hz som är stark. Detta är andra stående vågen sidledes. Denna kommer att försvinna då jag fått dit absorbtion på sidoväggarna. Dippen efteråt vid 120 Hz är en kombination av tredje stående vågen sidledes samt första reflektionen i taket. Resten av dipparna har jag inte fått kläm på men Jens har inte nämnt dom så de kanske inte är så viktiga. Förhoppningsvis försvinner de när all ny absorbtion kommit på! Här är med EQ på för jämförelse. Kan tillägga att bägge mätningarna är gjorda med mikrofonen i sweetspot pekandes rakt fram med bägge monitorer och subbar på. /Jens
×