Senaste nytt m3
Gå till innehåll

MrBluesman

Medlem
 • Innehållsräknare

  729
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  3

MrBluesman senast vann den dag 16 juni 2015

MrBluesman hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

76 Excellent

1 följare

Om MrBluesman

 • Placering
  Medlem
 • Födelsedag 1980-10-22

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://www.secretcircus.se
 • ICQ
  0

Senaste Profilbesöken

11 780 profilvisningar
 1. Hör en jävla potential i det här. Rätt sångerska och topline så...
 2. Asskön låt! Gillar Bond-tema-harmisarna. Soundet känns dock rätt plastigt och programmerat (lite garageband). Om du satsar på Pet Shop Boys och lite 80-tals-hyllning så är du hemma. Jag hade personligen gärna hört den i en mer tidlös, påkostad, "riktig" kostym (där allt iaf låter som att det existerar i samma rum/värld). Sången är för torr och lite för hög, få in den i mixen (sänk lite å smeta på reverb/delay). Kicken är alldeles för långt fram i mixen och låter lite midi/trummaskin. Jag hade smetat på ordentligt med impuls-reverb (tex "Studio"-impulsen i SIR2, eller likn) på stråkarna (kanske nästan 100% wet) för att de ska hamna längre ute i rummet och därmed ge djup, samt använda ett liknande/samma reverb fast med längre predelay på sången (och lite härovar) så att det står i samma rum (fast närmre). Hade nog även sett över trumljuden och försökt få en mer akustisk känsla (inte så "trummaskinigt"). Lite synd med icke-slut (min personliga smak)... Men bra demo av en skitbra låt!
 3. MrBluesman

  Söker min andra hälft i en låtskrivarduo

  Länka gärna lite grejer du gjort
 4. MrBluesman

  Egen musikvideo

  Jag och brorsan har gjort några stycken åt mitt band Secret Circus. Här är den senaste. Ett collage av en massa foto vi filmat på ett drös turnéer, ihopklippt med en riggad performance-scen (som vi fick hjälp att filma, svårt att filma sig själv).
 5. MrBluesman

  ZleepsWills

 6. MrBluesman

  I ensamhet

 7. MrBluesman

  Musik är en dålig affär...

  Vi har också lekt en massa med äkta stereo på elgitarrerna, där dubbla rörstärkare placerats i olika delar av rummet och spelar samtidigt in i rumsmikarna för att få en stor ljudbild och ge mixen både bredd och djup. Ofta med ett stereodelay in i stärkarna.
 8. MrBluesman

  Musik är en dålig affär...

  För övrigt kan jag berätta att det är mycket naturlig ambiens och äkta rumsreverb som använts i form av rumsmikning i bla MS. Det är en väsentlig del av mitt/vårt sound och inspelningsteknik att använda rumsmikningar i stereo av i stort sett allt (oftast MS). Därför har inspelningsplatserna (rummen) varit väldigt viktiga för soundet på låtarna. Rumsklangerna är ofta till viss del augmenterade/formade i efterhand med delay och impulsreverb, men är i grunden äkta.
 9. MrBluesman

  Musik är en dålig affär...

  Nä, det är inte dumt! Visst, smaken är ju som baken, men skadar inte att ha mer data på vad folk tycker. Särskilt folk med en informerad åsikt. Ja, det mesta är spelat till klick, men inte allt. Och klicken är ofta dynamiska (dvs innehåller vissa tempoväxlingar etc där det känns som att det behövs). Dock är det ju noggrant spelat. Är kanske lite väl perfektionistisk med trum-inspelningarna... Hold on är rätt kul, iaf det tyngsta visptrumljudet jag iaf hört. Hade ju kunnat spelas med stockar också (så hade du fått mer virvel), men tycker detta gav den ett annorlunda sound och en kul karakär. Brukar bli ännu tyngre live. Vi brukar presentera den som "Death jazz". Det har du rätt i, men det skadar inte att ha mer data! Bearbetningen kan mycket väl landa i att man totalt ignorerar kritik. Eller så kommer man fram till att kritiken var helt befogad. Hursom så lyssnar man på ett nytt sätt, vilket oftast är värdefullt!
 10. MrBluesman

  Musik är en dålig affär...

  Tack för bra tyck! Jo, det är oftast ganska återhållsamt sjunget... men nä, det är inte av rädsla att sjunga dåligt, bara nån slags preferens och försök till nån slags vemodig känsla Men tar emot kritiken och ska bearbeta det! Nästa skiva kommer nog bli lite drivigare, längtar också lite efter det! Vad tycker du om nr 6, "Papier-Mâché" då? Den är ju lite drivigare...
 11. MrBluesman

  Musik är en dålig affär...

  Ja, särskilt den första låten är ju lite popigare än vi låtit förut... vi försöker bredda oss lite. Kan nog komma att bli mer sånt i framtiden. Eller så blir det nått helt annat. Vi försöker låta musiken bli precis vad den vill va. Resten av låtarna på albumet är väl mer som vi brukar låta. På det stora hela så råkade det bli ett ganska "balladigt" album... vet inte varför, blivit många heartbreak-låtar ett tag. Kanske är dags att skriva om nått annat ett tag. Kul att du gillar! -Extra kul eftersom det känns som att du sätter fingret på exakt vad vi försöker åstadkomma med soundet torrt kontra delay/reverb och det lite minimalistiska/återhållsamma spelet!
 12. MrBluesman

  Musik är en dålig affär...

  Cool, hoppas du gillar!!! Vi la verkligen vår själ i det här albumet!
×