Senaste nytt m3
Gå till innehåll

drloop

Moderator
 • Innehållsräknare

  10 640
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  46

drloop senast vann den dag 19 augusti 2018

drloop hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

524 Excellent

Om drloop

 • Placering
  Nåt med rymden vore kul

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Kosmos
 • Intressen
  Musik... Segling... Mat... Vin...

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://www.ballisticrosesmusic.com

Senaste Profilbesöken

183 710 profilvisningar
 1. Hej då på en lång stund pöjkar! Har lämnat facebook förra året och nu lämnar jag forumet på ett tag. Hepp!
 2. Du kan alltid klä insidan av sugmössan med folie...
 3. drloop

  kvalitet på ljudkort spelar roll?

  Twintrak Pro gick loss på ca 8 000 spänn med AD kortet när det begav sig. Scarlett billig Art Tube MP löjligt billig. Du kan ladda hem de separata filerna och lyssna var och en för sig. Den slumpvisa filen är bara för att man snabbt skall få nåt att lyssna på så man eventuellt blir nyfiken.
 4. drloop

  kvalitet på ljudkort spelar roll?

  Twintrak gick loss på ca 8 000 spänn med AD kortet när det begav sig. Scarlett billig Art Tube MP skitbillig
 5. drloop

  kvalitet på ljudkort spelar roll?

  Jag gjorde denna test innan ditt inlägg om förstärkningen. Jag dragit på ca +30-35 db på preampar. De är värda något för de som ä intresserade av hur skillnaderna är i normal användning.
 6. Tänkte att man kan använda vaskrensare på annorlunda sätt...
 7. drloop

  kvalitet på ljudkort spelar roll?

  Reampade ett rhodes med tre olika preamps och tre olika ljudkort. Det som är använt är som följer. Samma mick till alla tre tagningarna i samma position på alla tagningarna. * Focusrite TwinTrack Pro med dess inspelad digitalt in i ljudkort, använder mao TwinTrakens AD. * Art TubeMP in i ett M-Audio 2496 ljudkorts AD. * Scarlett 2i4 och dess preamp. Ni får avgöra själva hur stor skillnaden är och vilket som låter bäst. Ett snabbsmakprov där jag klippt mellan alla tre ljudfilerna. Okomprimerade filer finns här: Alla tre tagningarna slumpmässigt klippta: https://1drv.ms/u/s!AkfKZm9KT0GVnlflO4S9gnld6yht Nedan de tre inspelade filerna med de olika preampsen och AD omvandlarna. Preamp exempel 1 https://1drv.ms/u/s!AkfKZm9KT0GVnlqPv_-tilQqi3Tz Preamp exempel 2 https://1drv.ms/u/s!AkfKZm9KT0GVnlnvqFFFc4sf7cqV Preamp exempel 3 https://1drv.ms/u/s!AkfKZm9KT0GVnlgj_e7V2FtchIR2
 8. drloop

  kvalitet på ljudkort spelar roll?

  Herregud! har du använt en Scarlett någon gång? Eller sitter du bara och pyser gearslutz luft.
 9. drloop

  lowcut/eq på elbas?

  Hipass eller lowcut filter kan har vara olika branta så det måste man tänka på. Så 12, 18 eller 24dB per oktav gör en rätt rejäl skillnad. Så det kan vara en del av förvirring runt var man vill skära. Sedan beror det på genre, rockbasar brukar sällan vara fläskiga medan modern musik definitivt har mer lågbas än en klassisk rockprodd.
 10. drloop

  kvalitet på ljudkort spelar roll?

  Med mina ganska tröga AKG K601 så funkar ett Scarlett utmärkt, lika bra som min fin hörlurslyssning. Preamparna i Scarlett har jag inte A/B testat mot mina bättre preampar men preamps påverkar rätt lite de också jämfört med hypen runt preamps. Så länge man inte använder preamps som distboxar utan spelar in rent... Så nej, man kommer nog inte behöva uppgradera nåt om man köper ett billigt ljudkort.
×