Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

Guitar Nilsson

Medlem
 • Innehållsräknare

  13 326
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  69

Guitar Nilsson senast vann den dag 25 januari

Guitar Nilsson hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

707 Excellent

Om Guitar Nilsson

 • Placering
  Hårdvarulirare!
 • Födelsedag 1868-11-08

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Ljusne Hälsingland
 • Min utrustning
  Neumann TLM49 mick o en DynaMaxx kompressor är guld.
 • Intressen
  Att lata mig.

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://www.guitar66.com
 • Yahoo
  Stavas det inte "Tjoho"?
 • ICQ
  0

Senaste Profilbesöken

40 272 profilvisningar
 1. Polarpriset till Metallica.

  Har han? Jag har nog skandaldålig koll i så all. Är det inte bara så att han blivit adlad hemma i UK?
 2. Polarpriset till Metallica.

  Har Beatles fått priset nån gång? Två av dom lever ju för fullt o turnerar.
 3. Youtube överlägsen musikspridarreklam, vs Spotify/Soundcloud?

  O lägger man ut en cover på en känd låt kan ju räkna med betydligt fler som tittar/lyssnar än om det är en titel man skrivit själv, den söker ju inte nån på öht. Tråkigt... Namnet Glyn Johns söker en del på också:
 4. Youtube överlägsen musikspridarreklam, vs Spotify/Soundcloud?

  På mina Youtubar är det nån annan som sätter in reklam o antagligen tjänar på den. Jag lägger ut mest covers o mest skit för den delen. Men tack vare att upphovsrättsinnehavarna till coversen får lägga dit reklam så är det okej att lägga ut dom nu för tin. Förr tog dom bort dom, och man var lite halvrädd att bli åtalad eller nåt.
 5. Youtube överlägsen musikspridarreklam, vs Spotify/Soundcloud?

  Filmade nyss med ZOOM Q8an o tog ljudet enbart från kamerans X/Y mick. Ställde nivån ganska lågt för att vara säker på att slippa digitaldist. Men när jag laddat ut skiten på youtube var nivån lika låg, väldigt låg, som direkt från minneskortet. Så de hissar nog inga volymer alls på det jag lägger ut i alla fall... Kan det finnas nåt man själv kan göra i youtubes inställningar? Bilden kan man ju påverka ganska mycket med diverse filter...
 6. Aktiv sub+passiva toppar

  Troligtvis har den aktiva suben enbart lågnivåingång, det är väl vanligast. Om det finns högnivåingång så syns det på anslutningarna, har du ingen bild på det? Om du inte redan har ett slutsteg till dom passiva topparna är et tips att leta en Yamaha stereoförstärkare som har en mono subutgång, så har jag kört passiva monitorer ihop med aktiv sub i flera år. Jag är i nte i studion nu o kommer tyvärr inte ihåg vad stärkaren heter, den är på 2 ggr 85 watt, det räcker ganska långt när man dessutom har en aktiv sub. Fler fördelar är att man lätt kan skaffa ett annat par högtalare som alternativ lyssning. Och man får en extra lurförstärkare på köpet. Och med stereoförstärkarens kontroller kan man lätt tillfälligt kolla hur det låter om man höjer basen till fullt. Har man mixat perfekt ska ljudet funka bra ändå, har man för mycket bas i mixen kommer det att skorra när man höjer basen på stärkaren. Yamahastärkarna har dessutom en bypassknapp för tonkontrollerna. Och steglös loudness om man vill testa det. Alternativa lyssningar är guld. Jag satte en fotströmbrytare på nätsladden till min sub, så jag kan slå av o på den utan att resa mig från mixplats. Med subben på kan man lätt lura sig att det är bra basljud, men slår man av den kanske både elbas och kagge försvinner, fast den hörs bra utan sub om man spelar bra ljud från Spotify genom monitorerna. Både utan och med sub. Med olika monitorer och möjlighet att lyssna både med o utan sub så har man bra möjlighet att få till ljud som funkar i alla lyssningar.
 7. Lägger jag ut nåt i storforumet händer det att det bara är borta när jag tittar om nån svarat. Fuck Få se om det här också försvinner
 8. Tips: bättre sångröst genom att äta lakrits...

  Jag ska nog oxå testa lakrits. Är det söt eller saltlakrits?
 9. PA / Högtalare till Digitaltrummor

  Under 3000? Ska du köra enbart trummor eller fler instrument? Leta nåt beg...
 10. Flying Saucers Studio, Hur låter det här?

  Tjo! Long time seen... Gjort denna Merl Haggard cover på två kvällar. Tycker det mestadels blev bra, men det känns som att nåt borde vara annorlunda i ljud eller framförande. Kommer inte på vad.Förslag?
 11. lowcut/eq på elbas?

  Det är ju inget att syssla med i hyreshus. Jag har en gamma skola i trä för mig själv, så jag kan spela både högt och lågt. Men utan lågbasen fattas nåt i välbefinnandet. En helt oförstärkt kontrabas har ju rejält med lågbas. Varför ta bort det.
 12. lowcut/eq på elbas?

  Här tänker alla ungefär lika som jag... På Facebooks "Pratabasgrupp" är det några basister/studiolirare som är eniga om att man ska bort det mesta av lågbasen. Allt under 60 tycker nån, allt under 90 nån annan... De är ännu mer eniga om att live basriggar ska inte kunna ge nån lågbas. Enligt dessa experter är det en myt att basriggar ska ge lågbas. Ampegs stora riggar är skurna så inget under 55 hz ska komma ur dom. Det ställer bara till problem i lokaler med taskig akustik. EBS lådor skärs vid 70 hz! Enligt mig är det en stor myt att basanläggningar som inte ger nåt under 50 hz låter bra. Om gränsen går vid 70 hz är det ju total idiotkatastrof. Men har man i många år spelat på såna basanläggningar live tror man säker att det ska vara så. De gör väl många basanläggningar så eftersom de blir mkt volymstarkare om man tar bort lågbasen. Och det enda som imponerar på många rockare är just volym. Att lågbasen inte är med fattar de inte, har aldrig tänkt så långt. Men om man spelat länge på såna riggar och plötsligt får testa en låda som klarar även en femsträngad bas låga H (det heter H ) så förstår man vad man missat. Well, inte alla då förstås. Min baspolare Putte som spelat i 50 år han också, ofta på jävla rasselgrejer, men även på Ampegs värsta tyngsta rörtoppar med jättehögtalare, köpte två Fender Rumble 15" lådor och en Bugera topp på 2000 watt nyligen. Bästa ljud vi nånsin hört. Den går superlågt i basen, och det ger ett så enormt mkt mjukare och snyggare ljud än i alla riggar där lågbasen fattas. Superfint ljud i alla register. Man kan ju givetvis ratta till så det blir 40 och 50 hz med väldig måtta. Vi använder samma rigg, oftast med bara en låda både till Status Q-ös på krogen och till snäll allsång för pensionärer. Och de här Rumble lådorna är så otroligt lätta att hantera. Funderar ni på ny basanläggning kolla in dom. Min andra baspolare (spelar mest country) som haft en halvtung fyr-tio låda var o provspelade Puttes grejer han med, han beställde en låda direkt han med. Bästa han hört med fast han spelat bas i åtminstone 40 år. Jag brukar ha 30 hz lowcut på både mastring och inspelning. Sen eq-ar jag elbasen med en halvbrant kurva från 40 hz o nedåt. Letar lite upp o ner både bas o kagge. Master eq ungf lika, eller även lite från 50 hz o nedåt. toner under 30 hz har jag inte monitorer som klarar av, så det är lika bra att ta bort. Och såna stereogrejer har väl ingen nu för tiden heller. Jag har en sub i studion som klarar 30 hz, och fixat till en fotströmbrytare till den så jag kan slå av den utan att lämna mixplatsen, och lyssna både med och utan subben, det är verkligen skitbra. Har man ingen sub kan det nog vara en vits att skära allt vid typ 45, 50 hz, eftersom man inte vet ett dugg vad som händer där nere. Och lika viktigt tycker jag det är att kunna lyssna utan sub, man vill ju få det att låta bas även i normala stereogrejer.
 13. Sony släpper nya mikrofoner för live och studio

  Mittmicken ser ut att ha minst två olika stora membran. Lyxigt värre.
 14. Sony släpper nya mikrofoner för live och studio

  Sony är inget jag ens tänkt på som studiomickar. Jag skäms väldigt nu.
 15. lowcut/eq på elbas?

  Har ni nåt ungefärliga hz ni skär elbas på? Det är mest lajnsignalen jag tänker på. Och i mitt fall Fender p-bas som har ganska mycket lågfläsk. Läste nyss en som tyckte det var bästa att "kapa allt" vid 90 hz... Gott nytt ljudår alla nörders.
×