Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

Strano

Medlem
 • Innehållsräknare

  78
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om Strano

 • Placering
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 1. Lurad på pengar

  Hej studio-folks! Senaste tiden har jag råkat ut för två tråkigheter/blåsningar på beg-marknaden. Sjukt drygt och tråkigt. Har ni erfarenhet av det själva och hur hanterade ni det? För tre månader sedan skulle jag sälja en VST från NI. Hade bra kommunikation med säljaren, levererade licensen enligt överenskommelse men har än idag inte fått betalt. Försökt fått tag på köparen via mail och telefon men utan vidare framgång. Ser att han öppnat mina mail. Denna snubbe var för övrig med som låtskrivare till ett bidrag i helgens mello. För två veckor sedan råkade jag ut för en blåsning igen. Skulle köpa en Drumbrute genom vend, hade bra kommunikation, betalade och skulle få den skickad till mig. Har varken fått trummaskinen eller svar på mail eller samtal. Även försökt kontakta säljaren på fb men nada. Nu rör det sig inte om massvis med pengar men det är tråkigt och energikrävande. Jag tror alltid gott om folk och i dessa fall verkar min naivitet slagit tillbaka. Vad har ni för erfarenheter och hur hanterade ni det?
 2. Och om man vill kan man efter köpet uppgradera billigt Köp Orchestral Companion Strings för ca 1.2€ http://www.pluginboutique.com/product/1-Instruments/64-Virtual-Instrument/1845-Orchestral-Companion-Strings Uppgradera sedan till Premier collection upgrade för 68€ http://www.pluginboutique.com/product/1-Instruments/58-Inst-Bundle/2718-Premier-Collection-Upgrade Allt detta kostar 398€ i vanliga fall.
 3. Black Friday och Cyber Monday 2016

  Några sidor som kan ha bra deals är: https://www.jrrshop.com/ http://www.plugindiscounts.com/ http://www.pluginboutique.com/ http://www.audiodeluxe.com Finns en bra tråd på KVR också men man behöver nog vara medlem för att läsa i forumet. Bargain Center (Bargains ONLY; NO Chat)
 4. Bästa alternativet till Apogee duet 2?

  Om du inte vill lägga ut allt för mycket så kan du ju titta på Audient ID4 som kom ut nyligen. Kostar typ 1400 och verkar ha fått fina omdömen https://audient.com/products/audio-interfaces/id4/overview/
 5. Bästa alternativet till Apogee duet 2?

  Ett Audient ID14 måste vara pluggat till ett vägguttag om man tänker använda fantommatningen. Bra att känna till. Annars funkar det bra med endast usb.
 6. Miniklaviatur

  Arturia minilab?
 7. Senaste numret

  Som prenumerant vill jag ha numret i min brevlåda nästan innan det finns i butik.
 8. Senaste numret

  Det jag lade märke till kring senaste numret är att man som prenumerant verkar få det senare än det finns i butik (är dock inte hundra på detta) Sedan så är numret galet tunt. Lite OT Såg för ett tag sedan studios video med Ida Redig. Blev grymt besviken då studios utsända var ett stort skämt. Snubben var helt oförberedd och visade knappt intresse för det tjejen hade att säga. Han ställde väl 5 frågor under hela videon. Jävligt ostrukturerat och med noll journalistiskt tänk. Sedan så mer eller mindre dumförklarar han hennes arbetsmetoder och verkar jämföra de med sina egna. Roine: Utifrån ditt andra stycke verkar du inte vara allt för påläst.
 9. Satsa stenhårt eller lägga ner allt?

  Det där med lycka är väldigt missuppfattat tycker jag. Många tror att de blir lyckliga bara för att de tar avstånd från rådande utmaningar och i många fall är detta det enklaste för stunden att göra. Men forskning visar att människors lycka kan delas i tre delar. 1. Vår lycka är till 50% bestämd på förhand av våra gener. 2. Genom att göra ändringar som att byta jobb eller partner påverkas vår lycka maximalt 10%. 3.Många tror att de kommer bli skitlyckliga bara de slipper det tråkiga jobbet eller den jobbiga partnern men faktum är att vår inställning till saker och ting påverkar vår lycka mest. D.v.s de resterande 40%. Det handlar alltså oftast om inställning och inte om utvägar (utvägar är oftast enklast att hitta för stunden när det är som jobbigast.) Jag tror inte att man blir lycklig i livet bara för att man alltid gör som man själv vill. Då tycker jag att man saknar självinsikt och vilja att utvecklas, och troligen blir man ensam större delen av livet. Men om det gör någon lycklig att "att gräva ner huvudet i sanden" och bara köra sitt race så kör på.
 10. Varför? motivera gärna
 11. Satsa stenhårt eller lägga ner allt?

  Jag tycker så här: 1. Förklara för sambon vad musiken betyder för dig 2. ta med henne då ni repar eller spelar så hon ser din/er passion. 3. Barn går före musik då du är ansvarig för dem 4. Ditt intresse tycker jag är viktigare än om sambon klarar av att sova ensam 5. Hon borde stöta dig om hon visste vad musiken betydde för dig, så punkt 1 igen 6. som vuxen människa har du rätt att välja när du lägger dig. Min sambo har nu lärt sig att somna själv då jag sitter uppe
 12. Utifrån det som går att läsa så tycker jag personligen att Babyfacen är mer komplett Mac/Pc, Adat, midi i ett än vad dueten är. Men jag har inte använt dem utan jag går nu på endast fakta. Babyfacen ser ut dessutom att kosta 4600 i sverige.
 13. Logic 9 vs iZotope / Waves

  Det lät dyrt. På Plugindiscounts.com finns samma paket för 313$ = 2071kr. Du måste skapa ett konto för att kunna se priserna. I övrigt så anser jag att pluggarna inte blir bättre än den som använder dem. De handlar om att lägga ner tid och lära sig prylarna för att få bättre resultat. Vill man inte lägga ner tiden så kan man skippa köpet och betala typ en mixare eller mastrare. Man får också tänka på vad man är bra på och vad man vill göra. Är man inte intresserad av mastring ska man inte göra det oavsett prylar. Bara lite generella tankar om prylar nu när det är reatider.
 14. Om du inte ska ha Dueten till ipad (IOS) så kan du köra på mac-varianten. Babyfacen är mer komplett då den bl.a. har adat och midi. Sedan finns också Focusrite Forte som är likgiltig med Duet vad gäller koncept och antal I/O, dessutom funkar den på både mac och pc.
 15. Då tror jag att en Phonitor kan bidra till att ge en högtalarlik lyssning då det inte bara handlar om ljudet utan också position osv http://spl.info/en/home
×