Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

Pesek

Medlem
 • Innehållsräknare

  1 846
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  7

Pesek senast vann den dag 20 september

Pesek hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

47 Excellent

7 följare

Om Pesek

 • Placering
  MR P

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Woolsue

Senaste Profilbesöken

15 718 profilvisningar
 1. Vad är det ni säger?!? Det gäller att handla på för när Behringer upptäcker att de inte tjänar något på detta kommer de sluta :)= Eller så är det bara mjöl i lådorna.
 2. Pesek

  Nya monitorer? Detaljerad mid sökes!

  De vill ju ha 4ohm så du behöver ha något som klarar att leverera iaf. XTZ Edge A2-300 drev Buchardt sina S400 med den senaste mässan jag var på och den fick dem att blomma ut till sin fulla potential. Kanske tom är lite overkill för behovet men för priset hittar du inget bättre. Ser vi till prislapp blir det ca 25k totalt för det paketet och det är så otroligt bra så jag vet inte om det går att slå. De är inte superkliniska och torra Buchardten men för min del är det en kombo jag söker, finlir och mixlir. Och denna kombon är nice. För 25k finns dock rätt mycket trevligt inom monitorer.
 3. Pesek

  Nya monitorer? Detaljerad mid sökes!

  Låter spännande. Jag är väldig nyfiken på dina sammanfattning för dessa längre fram. Lyd 48 är en av dem jag spanar på, alternativet jag tittar på är ett XTZ Edge och Buchardt S400. Bland det bästa jag hört om vi ser pris/prestanda. Har åkt på ett par mässor per år senaste 5-6 åren och Buchardt är en av dem som vunnit mitt hjärta och många andras. Även ett par Guru Qm10 alt Junior verkar spännande. Men då snackar vi passiva högtalare.
 4. Om du vill grotta vidare: http://www.goldenagepremier.com/golden-age-premier-microphones
 5. GA har ju lyckats otroligt bra med sin GA-47(Neumann U-47) om vi ser till de tester som gjorts och hur den tagits emot av användarna. Skulle förvånas över om detta inte blir bra också.
 6. Pesek

  Nya monitorer? Detaljerad mid sökes!

  15000:- https://vend.se/460100-dynaudio-lyd-48 14000:- https://vend.se/460668-focal-solo-6-be-x-universal-audio-satellite
 7. Pesek

  Nya monitorer? Detaljerad mid sökes!

  Staarsound.se ligger i Stockholm och har en studio inredd och klar i lokalerna idag. Deras studio är akustikbehandlad och jag skulle tro att du säkert kan få till en provlyssning där med de märken som de säljer. De har bland annat Adam, Dynaudio mfl.
 8. http://pdf2.rockwool.com/datasheet.aspx?title=FLEXIBATTS&url=http:%2F%2Fwww1.rockwool.se%2Fprodukter%2Fu%2F1732%2FFLEXIBATTS%3Fprint%3D1%26datasheet%3D1%26alttemplate%3D2011.product I regel är det väl så att ju tjockare desto mer dämpas även större spektrum frekvensmässigt. I hörn exempelvis för att få bort bas skadar det inte att ha rejält tilltaget i tjocklek. Sen vill du inte dämpa för mycket heller då blir rummet otroligt jobbigt att ens vistas i. Kombinera lite diffusorer med absorbent så får du en god mix.
 9. Pesek

  Nya monitorer? Detaljerad mid sökes!

  Finns ett par HEDD Audio Type 20 'demo' till salu på Golden Age hemsida. Skulle spana in dem om jag vore du. Hade köpt dem direkt om jag kunnat. Ca18k styck nya. DEMO paret för 25k De är använda för en recension. Varsågod
 10. I de fallen kan det nog vara jobbigt. Att agera på impuls för att få loss snabba pengar brukar sällan vara en bra idé, såtillvida att det inte är nödvändigt vill säga. Du talar av erfarenhet gissar jag.
 11. Skön melodi, kom på en sång slinga ganska fort. Blir lite ledsen i ögat då jag sålt av 90% av studion nu under studierna så jag kan inte spela in på ett vettigt sätt.
 12. Jag håller med Casperfen. Först lyssnade jag via min Macbook Pro's högtalare och upplevde skillnad redan där. Tänkte, kan detta stämma? Med hörlurar upplever jag detta: Direkt in i DAW: En aning sterilt och mer mellanregister/diskant i presens. Botten finns men känns inte alls sådär gosig som den bör vara. Separationen är bra och det går att höra instrument/slagverk tydligt. Tape: Här blir det ett lyft direkt! Det blir nästan en känsla av att volymen ökas men jag inser att det är för att det blir mer presens i trummorna. Allting limmas ihop lite bättre, cymbaler får rätt plats och blir inte lika framträdande. Botten får ett rejält lyft och jag upplever att det blir ett bättre lyft i hela det registret. Emulation: Även här upplever jag faktiskt en bättre balans mot direkt i DAW även om det sterila uppfattas. Väldigt intressant artikel, tack för det.
 13. Pesek

  In-Ear-hörlurar vid inspelning?

  Det finns en hel del bra IE lurar men jag tycker att du ska ta en ordentlig titt på Etymotic. Tror det är vad du söker. https://www.etymotic.com/consumer/earphones.html
 14. Vad duktiga ni är allihop, jättekul med en sån blandning. Dubbelstamp och trubadur varvat med lite house och glamrock. Det mesta är bättre än vad vi hörde i Eurovision också
 15. Pesek

  Använder Dre Reason?

  Jag tror faktiskt att han använder Pro Tools fortfarande. Men som många old school rappare brukar MPC generationen även ta med den delen in i musikskapandet. Gällande Reason vill jag minnas att Black Eyed Peas är flitiga användare av det programmet. Stromae gjorde också sin smashhit Alors on danse i Reason
×