Senaste nytt m3
Gå till innehåll
Berraboy

Hörlursförstärkning - Apollo x8p/Sennheiser HD600

Rekommendera Poster

Postad (redigerade)

Jag har nyss köpt ett Apollo x8p ljudinterface och har funderingar på att införskaffa ett par Sennheiser HD600 som mixningslur. 

1. Klarar mitt ljudinterface av att driva dessa lurar? Har försökt att hitta någon information om det i manualen för Apollo:t utan framgång. 

2. Behöver jag en extern hörlursförstärkare? Kommer ljudet att bli mycket bättre? (Jag spelar mest in akustiska instrument). 

Redigerad av Berraboy

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag önskar jag kunde svara på din grundfråga, men jag känner inte till interfacet tillräckligt väl. Dock, av erfarenhet, skulle jag rekommendera starkt att spela in lurarna ordentligt innan du bedömer om de behöver extra hjälp eller inte när du väl fått dem. Har 650 själv, och var övertygad om att det skumma ljudet berodde på impedans-mismatchning. Det var det inte, Prism-interfacen jag använder klarade mer än väl att driva dessa ganska tröga lurar, men de krävde typ en månad av uppmjukning genom användning (hade kanske tagit mindre tid om jag hade vetat detta direkt och mjukat upp dem korrekt direkt) innan de lät som de skulle.

För att spela in lurar eller högtalare så låter du dem bara ligga för sig själva och gå på tomgång mer eller mindre konstant under....i HD600/650's fall skulle jag säga en månad kanske. Möjligtvis kanske nån vecka om du kör dem dygnet runt, but better safe than frustrerad för att mixarna blir skumma. Men kör inte på för hög volym, för det kan istället skada dem. Kör på volym som är bekvämt att lyssna på själv.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×