Senaste nytt m3
Gå till innehåll
Jizzen

[LÖST] En trolig bugg i Cakewalk by Bandlab...

Rekommendera Poster

Postad (redigerade)

Jag håller på att fördjupa mig lite i Cakewalk by Bandlab och har stött på ett problem...det går inte göra fades! Normalt ska det vara möjligt att med "smart tool" bara dra i övre delen av ett klipp för att göra en fade, men det kan inte jag göra. Enligt manualen ska det också komma fram en symbol och ett rött horisontellt streck när det är möjligt att göra sin fade. Det är heller inget som visar sig hos mig. Kan ni andra som använder Cakewalk by Bandlab göra fades (crossfades har jag inte testat ännu, utan bara vanliga fades)..? Jag använder den senaste versionen av Cakewalk ska sägas.

Redigerad av CHAE

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Förstår inte riktigt vad det är du inte kan göra. Här en skärmdump från min egen dator för 10 minuter sen.

image.png.3b9bc755fb3c1b8abb1982f7572eb549.png

Du placerar Smart Tool i övre vänstra eller övre högra hörnet av klippet. Om strecket blir svart i stället för rött beror det förmodligen på vilket tema du använder.

Läs mer här:
www.cakewalk.com/Documentation?product=Cakewalk&language=3&help=Arranging.62.html

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
24 minuter sedan, Sostenuto säger:

Förstår inte riktigt vad det är du inte kan göra. Här en skärmdump från min egen dator för 10 minuter sen.

image.png.3b9bc755fb3c1b8abb1982f7572eb549.png

Du placerar Smart Tool i övre vänstra eller övre högra hörnet av klippet. Om strecket blir svart i stället för rött beror det förmodligen på vilket tema du använder.

Läs mer här:
www.cakewalk.com/Documentation?product=Cakewalk&language=3&help=Arranging.62.html

 

 

Det är precis det som inte går att göra. Jag får inte ens fram "symbolen" för fade om jag placerar smart tool i övre högra hörnet. Det går endast att förkorta eller förlänga ett klipp!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu har "idoten" här löst problemet... :lol:

Inser nu att det ju bara går att använda fade på audioklipp och inte på midiklipp. Så nu är allt som det ska vara..... :P

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Så bra att det ordnade sig. Jag kan dessutom lova att hade det verkligen funnits en sådan bugg så skulle väldigt många användare redan ha rapporterat det. Själv börjar jag alltid med att utgå ifrån att det är SBT när jag upplever att program inte fungerar som jag förväntar mig. Och i de allra flesta fall får jag också till sist mina misstankar smärtsamt bekräftade. 🙂

Redigerad av Sostenuto

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
19 minuter sedan, Sostenuto säger:

Så bra att det ordnade sig. Jag kan dessutom lova att hade det verkligen funnits en sådan bugg så skulle väldigt många användare redan ha rapporterat det. Själv börjar jag alltid med att utgå ifrån att det är SBT när jag upplever att program inte fungerar som jag förväntar mig. Och i de allra flesta fall får jag också till sist mina misstankar smärtsamt bekräftade. 🙂

Ja, oftast finns nog problemet mellan tangentbordet och stolen. Kul uttryck/förkortning som jag aldrig har hört tidigare! 🙂

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×