Senaste nytt m3
Gå till innehåll
Hannes Alm

Långvariga problem med ringande och lock för öronen

Rekommendera Poster

Postad (redigerade)

För 4 veckor sedan gjorde jag ett nattklubbsbesök i Malmö där jag stannade i 1,5 h ca. Det var stark volym i vanlig ordning. Dagen efter ringde det i båda öronen och det lade inte av efter några dagar som det brukade göra. 2 veckor senare visade det sig hos läkaren att höger trumhinna spruckit, samtidigt som vänster öra såg bra ut. I samma veva började det pulsera och göra ont i båda öronen. Nu har 2 veckor gått med örondroppar i bägge öronen och det känns något bättre i båda. Har dock fortfarande lock för höger öra samt ett medelstarkt ringande på båda sidor. Det kluckar ganska mycket i båda öron när jag sväljer och tryckutjämnar.

Någon som har erfarenhet av hur långt tid det kan ta för ens öron att repa sig?  

Och någon som själv varit i situationen där man inte vet om det är öroninflammation eller bullerskada som ligger bakom lock och ringande i öronen? 

Redigerad av Hannes Alm

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ingen kan uttala sig om dina öron kommer att återhämta sig eller inte och om det gör det hur lång tid det kommer att ta. Det är väl vad din läkare är till för och har betalt för. Förstår inte varför du inte frågar honom/hon istället för okända på ett forum?

Det finns de som varit på konsert, klubbar etc och efter det fått permanent hörselskada och får lära sig leva med ringande, tjutande ljud i öronen dygnet runt.Men återigen ingen utom din läkare kan ställa diagnos och återstår vad som gäller i ditt fall.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det här kanske inte hjälpa dig ett dugg, men ringande och tjut, typ tinitus, i öronen kan även komma från 'klämda' nerver i nacken.

En avslappnad nacke gör iallafall saken inte värre ... 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×