Senaste nytt m3
Gå till innehåll
red_house_painter

Allt-i-allo i racksynth med midi?

Rekommendera Poster

Hej!

Jag har aldrig gjort en medlemspresentation här och tror väl inte heller någon skulle minnas det ändå. MEN jag är livetekniker (på scen och ej foh) men även spökinstrumentalist. Från början gitarrist men hanterar det mesta. Jag har sagt JA till att lägga lite keys under sommarens set med den artist jag ska ut med. Jag har byggt ett ganska flådigt liverack med alla switchers för WL, effekter, kemper med patchbay för att kunna kopppla allt hur som för vilken typ av användning som helst usw usw.. Denna setup är främst för styrning för andra musiker och sparelösningar utifall något börjar brinna på scen. Switchar så är problemet löst and the show may go on.... Men jag har också mina egna lösningar där för att kunna hoppa in där det behövs. Och nu ska jag även bli keyboardist! Hahaha


Så nu letar jag efter en mångsidig synth (ej monofonisk) som kan spela lite pads, orgel (mellotron kanske) men också gärna så man kan programma in ljud och samplingar. Jag letar inte efter något helt overkill då jag bara ska dubba/feta till vissa saker i några låtar (kanske få någon leadstämma dock)
Jag ska ha en midi-kontroller som är max 48cm bred (för att få plats i min drawer och för att kunna ha allt färdigkopplat hela tiden) så några Liberace licks blir det inte. Eller jo, kanske det men jag ska liksom inte sitta och spela några mirakulösa grejer.

Rackade synthar har jag noll koll på! Så snälla hjälp mig med alla förslag tänkbara!

Budget helst upp till 10.000 kan jag väl sträcka mig runt (kanske mer). Men hellre att det är något användbart i framtiden som jag kan ha både live och i studion än något som löser min sommar... Så bara det går att motivera så kan jag gå höre upp!

Fanx!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Rack syntarnas tid är förbi. Yamaha har väl en motif i rack som passar kraven förutom prislappen. Marknaden har har väl tagits över av VST. Det har funnits rack burkar för VST som kan köra tex kontakt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag kan också bara komma på just Yamaha Motif Rack XS just nu. Vet att man kunde hitta dem begagnat för ett bra pris, men tycker inte de är värda de 15 000 de kostar nya idag. Hade en som jag gillade för flera år sedan. 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja det känns lite knepigt att få till. Vill helst inte koppla in en dator där och köra mainstage liksom... Men det finns onekligen plats för ett ljudkort i racket (och det tar knappast någon plats) så det är såklart ett redigt enkelt alternativ. Har ett Apollo duo som inte används som kanske hittar rätt i den setupen

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Utifrån det du beskriver skulle jag titta på Behringer DeepMind12.  12 = 12 röster

En jäkla massa presets och minne för egna, samt FX och grejer.  Finns både med tangenter och som rack mount.  Kostar 6-7000 tusen.  Du hittar mycket om den på youtube. 

Edit:  finns även en app till iPad som du kan styra den med. 

Redigerad av Jopol
  • Tack 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×